Real feide over Liverpool

Cristiano Ronaldo scoret sitt 70. mesterligamål mot Liverpool onsdag kveld. (Video vises i samarbeid med TV 2)

Med 0-3 til pause håpet Liverpool-supporterne på et nytt mesterligamirakel, men Real Madrid var umulige å bryte ned og beholdt ledelsen helt til sluttsignalet.

Én overbevisende omgang var nok til å sikre Real Madrids tredje strake seier i mesterligaens gruppe B. Dermed er spanjolene så godt som klare for cupspillet, mens Liverpool med tre poeng på like mange kamper er på bakbeina hva gjelder avansement.

– Vi visste at Anfield er et vanskelig sted å komme til, men vi spilte fantastisk de første 45 minuttene og fortjente seieren, sa Cristiano Ronaldo etter kampen.

– Med dette laget kan vi kjempe om seieren i alle turneringer. Mesterligaen er blant dem, sa trener Carlo Ancelotti til Viasat.

På Anfield gikk de røde ut i høyt press og tvang Real Madrid til å gjøre uvant mange pasningsfeil i innledningen. Men da kreftene tok slutt etter et drøyt kvarter, ble de hvitkledde flere hakk for sterke.

Nærmer seg Raúl

Først ut i målprotokollen var naturligvis Ronaldo. Portugiseren er med scoringen kun ett mål bak Raúl (71) på listen over tidenes mestscorende i mesterligaen.

– Jeg tenker ikke på rekorden. Jeg vet at jeg kommer til å slå den. Både jeg og Lionel Messi er veldig nær. Det viktigste er at laget har ni poeng, sa portugiseren.

– Han er den beste fotballspilleren i verden for øyeblikket, skrøt Ancelotti.

Senere i omgangen økte Karim Benzema gjestenes ledelse to ganger, med ti minutters mellomrom. Først ved hjelp av pannebrasken, før han like før pause pirket en ball over målstreken etter klabb og babb i Liverpools 16-meter.

Like før pause var Philippe Coutinho nær ved å score, men skuddet fra drøye 25 meter traff kun tverrliggeren.

Ifølge flere statistikksider, deriblant Infostrada, var dette første gang Liverpool lå under 0-3 til pause i mesterligaen siden «mirakelet i Istanbul», da de rødkledde hentet seg inn til 3-3 og sikret mesterligatriumf i finalen mot Milan.

Derfor var det ikke så rart at nettopp dét var hjemmesupporternes halmstrå da spillerne ruslet i garderoben.

Målløs omgang

Til tross for at Adam Lallanas innhopp for Mario Balotelli ga mer bevegelighet på topp hos vertene, ble grepet om halmstrået stadig svekket. Real Madrids ledelse var i realiteten aldri truet.

Begge lag skapte likevel noen gode muligheter utover i omgangen, men en blanding av udyktighet foran mål og godt keeperspill av Simon Mignolet gjorde at de siste 45 minuttene endte 0-0.

I tillegg var det tydelig at helgens El Clásico lå i bakhodet på flere i Real Madrid-apparatet. Det ble godt illustrert av at Cristiano Ronaldo ble byttet ut 20 minutter før slutt.

I kveldens andre kamp i gruppe B så det lenge ut til å ende målløst mellom Ludogorets og Basel. Det til tross for at Basels Serey Die ble utvist i det 18. minutt. Men en scoring på overtid av Jordan Minev gjorde at vertene tok alle tre poengene.

Dermed sikret det bulgarske laget seg tidenes første poeng i mesterligaen.