Bayern-oppvisning i Roma

Bayern München knuste Roma tirsdag. Se alle målene i storseieren her. Videoen leveres i samarbeid med TV2.

Bayern München ga full gass i en omgang og knuste Roma 7-1 på bortebane i mesterligaen tirsdag. Det var en maktdemonstrasjon for Bundesliga mot Serie A.

Arjen Robben (2), Mario Götze, Robert Lewandowski, Thomas Müller, Franck Ribéry og Xherdan Shaqiri scoret målene da Bayern punkterte all spenning med fem mål i første omgang, hvorav fire i løpet av et magisk kvarter.

Bayern ga dermed Roma samme sjokkbehandling som Tyskland ga vertslaget Brasil i semifinalen i sommerens VM-sluttspill.

Roma-trener Rudi Garcia uttalte før kampen selvsikkert at laget hans ikke hadde noe å frykte, men han opplevde et fryktelig déjà vu. For to år siden slapp hans Lille inn fem mål på en omgang mot et Bayern München-lag på vei mot mesterligatriumf.

Før tirsdagens kamper hadde bare to lag scoret fem mål på en omgang i mesterligaen: Bayern München mot Lille i 2012 og Monaco mot Deportivo La Coruña i 2003. Tirsdag greide to lag til kunststykket, og Bayern var ikke engang best: Sjakhtar Donetsk scoret seks ganger før pause borte mot BATE Borisov, fire av dem ved Luiz Adriano.

Full pott

Det var ikke noe skår i gleden for et Bayern-lag som er alene om å ha ni poeng på de tre første mesterligarundene. Onsdag kan Real Madrid og Borussia Dortmund riktig nok oppnå det samme om de vinner sine kamper.

Tirsdagens kamp var også et varsel om hvor langt Serie A er blitt akterutseilt. Roma flyr høyt i hjemlig serie og er bare poenget bak serieleder Juventus, men slapp inn flere mål på én omgang mot Bayern (5) enn laget har gjort på sju kamper mot rivalene i serie A (4).

Robben herjet med hjemmeforsvaret helt fra start på Stadio Olimpico, og allerede i det 8. minutt ga han Bayern ledelsen framspilt av Philipp Lahm.

Götze doblet ledelsen etter halvspilt omgang. Matchvinneren fra sommerens VM-finale scoret etter vakkert veggspill med Müller.

Målflom

Den scoringen fikk slusene til å briste i Roma-forsvaret. To minutter senere fikk Lewandowski stå umarkert på et innlegg fra Juan Bernat og nikke inn 3-0.

Før halvtimen var spilt ble Robben spilt gjennom av Lewandowski, og dermed ledet Bayern med fire mål. Det stoppet ikke der, for i det 36. minutt satte Müller inn mål nummer fem på straffespark etter at Kostas Manolas handset.

Dermed var det gjort for Bayern München, som kunne ta foten av gasspedalen og rette tankene mot søndagens toppkamp i Bundesliga borte mot serietoer Borussia Mönchengladbach.

Garcia byttet ut veteranene Ashley Cole og Francesco Totti ved pause, og laget som spilte annen omgang greide iallfall å berge litt ære. Gervinho hadde en avslutning i stolpen før han i det 66. minutt scoret Romas trøstemål.

Innbytterne Ribéry og Shaqiri ville imidlertid være med på moroa og økte hver sin gang for Bayern mot slutten.