74 prosent sjanse for Brann-nedrykk

Branns trener Rikard Norling fikk kjeft av supporterne etter eliteseriekampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Branns trener Rikard Norling fikk kjeft av supporterne etter eliteseriekampen mellom Brann og Sarpsborg 08 på Brann stadion fredag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tallknuserne i Norsk Regnesentral har dystre nyheter for bergenserne. Sannsynligheten for at Brann skal ende på trygg eliteserieplass er nede i skarve 8 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre runder før slutt levnes Brann stadig mindre sjanse til å beholde plassen på det øverste nivået, melder Bergens Tidende.

Avisen har fått Norsk Regnesentral til å se på lagets sjanser til fornyet kontrakt.

– Med så stor avstand opp til Bodø/Glimt og Haugesund, og med Sandnes Ulfs magre 1,9 prosent sjanse for å beholde plassen, står kampen nå mellom Sogndal og Brann, sier sjefsforsker Anders Løland til BT.

De har regnet seg fram til at Branns sjanser for sikker plass er 8 prosent. Sjansen for kvalifiseringsplass er 36 prosent. I en eventuell kvalifisering regnes sjansen som 50/50.

Oppsummert er Branns sjanser til å beholde plassen nede i svake 26 prosent. Beregningene tar ikke hensyn til formutvikling.

Les også: Branns svenske trener rømmer hjem i nedrykksstriden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus