Politiet måtte redde boksedommer i junior-EM

Politiet måtte redde boksedommer i junior-EM
Politiet måtte redde boksedommer i junior-EM

Den norske landslagstreneren Erik Bredler var sjokkert etter å ha sett en dommer bli mishandlet med sju-åtte slag i junior-EM i boksing mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skandalen skjedde etter at Litauens Algirdas Taraskevicus hadde stoppet hjemmefavoritten Vido Loncar fra arrangørnasjonen Kroatia på teknisk knockout i den tredje runden.

Loncar gikk løs på ringdommeren etter kampen. Han var så misfornøyd med avgjørelsen at han ga dommeren sju-åtte slag, og han fortsatte å slå dommeren etter at han falt sammen på kanvasen. Den stakkars dommeren ble slått bevisstløs, og politiet måtte inn i ringen, stoppe bokseren og redde den forsvarsløse dommeren.

– Dette er det styggeste jeg noensinne har sett i en boksering, sier Erik Bredler til NTB.

Overbevisende seirer

Rent sportslig ble det overbevisende seirer til både Martin Larsen (75 kg) og Vegar Tregren (81 kg) i EM mandag. Begge de to nordmennene er klare for kvartfinaler etter glimrende boksing.

Larsen stoppet sin moldovske motstander Antolij Dimura i den andre runden etter å ha dominert motstanderen fra start i kampen.

– Det er vel mest treffende å si at Larsen kjørte over moldoveren fra kampen ble satt i gang, sier Bredler. Han legger til at kampen ble stoppet etter at Dimura måtte tåle tellinger i både første og andre runde.

Nå er det skotten John Dopcherty som venter for Martin Larsen. Skotten gikk videre etter seier over Bulgarias Nikolij Tsjavdarov.

3-0 til Tregren

Selv om Vegar Tregren ikke klarte å stoppe sin italienske motstander Carlmelo Calabro, så viste han veldig god boksing. Han bokset variert og fint gjennom hele kampen og hadde flere tunge treffere inne, særlig mot kroppen til italieneren.

Nå venter Algirdas Taraskevicus fra Litauen for Tregren, og det var han som stoppet Vido Lomncar i skandalekampen tidligere mandag.

Totalt er det 221 boksere fra 39 nasjoner med i europamesterskapet i kroatiske Zagreb, og tirsdag skal også den siste norske deltakeren, Andres Eggan fra trønderklubben Trym, i aksjon. Han møter Dobondi Sorin Claudiu fra Romania og bør ha en brukbar sjanse til å gå videre.

Etter de første EM-dagene er tungvekteren Jonas Sønsteby (91 kg) fra Raufoss og Tønsbergs Rolf Olsen (60 kg) slått ut av turneringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus