Svindal om VM-håp: – Jeg må ha medaljesjanser

Aksel Lund Svindal (31) innser at sesongen trolig er spolert etter at akillesen røk under ballspill med lagkameratene, men han har ikke helt gitt opp håpet om VM-start.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forutsetningene for at vi får se Lund Svindal i VM er helt klare. Han må være medaljekandidat.

– Jeg drar til VM om jeg har sjanse til medalje. Det blir selvsagt vanskelig, men ingenting er umulig, sa Svindal til NTB.

VM i alpint arrangeres i Vail, Colorado fra 2. til 15. februar og er et naturlig nok sesongens høydepunkt for alpinistene. Lund Svindal er spådd en opptreningsperiode på minimum tre måneder før han kan spenne på seg skiene igjen.

Les også: Langtidsskade for Aksel Lund Svindal

Smalt i leggen

Mandag fortalte han om opplevelsen under et pressetreff i Pitztal.

– Det føltes litt merkelig, for du er ute og jogger sammen med de andre gutta og står vi bare og leker oss med en fotball og plutselig kjenner jeg at det smeller i akillesen. Jeg skjønner med en gang hva det er for noe. Jeg lente meg ned for å kjenne på leggen, og uten at jeg er helt sikker kjenner jeg at jeg har røket store deler av akillesen om ikke hele. I hodet blir det med en gang «hva er det for noe, hvor ille er det», og da skjønner du med en gang at dette tar tid. Jeg er sannsynligvis ute det meste av sesongen, og det er selvsagt et kjipt tidspunkt og dårlig timing når det skjer rett før sesongen starter, men det får du ikke gjort så mye med. Sånn er det bare, sa Svindal.

Støttemeldinger

Til tross for at det kun har gått to dager siden hans venstre akillessene røk, var romerikingen i tilsynelatende godt humør etter sykehusoppholdet. En rekke konkurrenter har sendt ham lykkønskninger.

– Jeg har fått masse mail og sms fra konkurrenter. Det er hyggelig at folk følger med. Selv om dette ikke skjedde på ski, så er det en risikosport vi driver med og dessverre er skader en del gamet.

Annerledes

Svindal forteller at det blir en helt annerledes høst og vinter enn det hadde sett for seg.

– Dette tar tid, og jeg må passe på å ta den tiden jeg trenger. Jeg må være 100 prosent før jeg kjører på ski igjen.

– Hvordan skal du trene framover?

– Nå i starten er det snakk om bare helt enkle øvelser. Jeg er akkurat kommet ut av sykehuset, og det er ikke mye jeg har fått gjort. Jeg har allerede fått tilsendt et detaljert program på mail som gjelder opptreningen av selve akillesen, og dessuten må jeg passe på å gjøre alle annen trening utenom det også. Jeg må passe på at det gror, sier Aksel Lund Svindal.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus