Superlativene oppbrukt om Ødegaard

Martin Ødegaard herjet med Lillestrøm og scoret to ganger i Strømsgodsets 2-1-seier søndag. (Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix)
Martin Ødegaard herjet med Lillestrøm og scoret to ganger i Strømsgodsets 2-1-seier søndag. (Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix)

Martin Ødegaard (15) scoret to mål og avgjorde kampen mot Lillestrøm. Selv mener unggutten at han har spilt bedre kamper, mens resten av Norge har brukt opp alle de fine ordene om landslagsspilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15-åringen har i 2014 surfet på en bølge av medgang med debut på A-laget for Strømsgodset og det norske landslaget. Søndag scoret han to mål for et ellers ineffektivt Godset-lag, ble kåret til lagets beste spiller og fikk stående applaus da han forlot banen etter 84 minutter.

– Det er flott å score to mål, men jeg har nok spilt bedre kamper, sa Ødegaard til et samlet pressekorps etter kampen.

Tenker på Godset

Han har slått rekord på rekord, og interessen fra både mediene og utenlandske klubber bare øker for den reflekterte juvelen. Han skal besøke klubber etter sesongen, men vet ikke hvilke. Drammenseren vet heller ikke om han kommer til å forlate klubben allerede i vinter.

– Det handler om timing og hvilken følelse jeg får. Godset er nok bedre enn et akademi i Europa, sa unggutten.

Diverse medier har spekulert i at europeiske storklubber som Barcelona, Real Madrid og Liverpool sikler etter landslagsspilleren, men det viktigste for Ødegaard er utvikling.

– Jeg tenker på å utvikle meg mest mulig, og da må jeg se på hvilken klubb som passer meg best, sa Ødegaard.

Fikk gult kort

Mot Lillestrøm pådro unggutten seg sitt første gule kort i eliteserien. Strømsgodset-trener David Nielsen mener det kun er ett adjektiv som ikke er brukt om Ødegaard.

– Han er tøff også. Marienlyst er et trygt sted for ham, og nå begynner han å vinne flere baller. Han fikk gult kort i dag, og det tror jeg nesten er viktigere for hans utvikling enn de to målene, sa Nielsen til NTB.

Lillestrøm-trener Magnus Haglund klarte heller ikke å legge skjul på hvor imponert han var over motstanderens spiller.

– Han er en fantastisk spiller. Han er nok det største talentet Skandinavia har sett siden Zlatan Ibrahimovic, sa Haglund til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus