Johnsen avgjorde måldrama

Foto: TV 2
Foto: TV 2

Rutinerte Frode Johnsen (40) ble matchvinner da Odd befestet grepet om sølvmedaljen i 4-3-seieren over Bodø/Glimt søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en morsom kamp fant Johnsen veien til nettmaskene to ganger. Spissveteranen tok seg dermed opp i et tosifret antall seriemål også i år. Tre runder før slutt er han bokført med 11 fulltreffere i eliteserien.

Johnsen sikret Odds sjette strake hjemmeseier da han i det 83. minutt helt upresset kunne styre inn et innlegg fra Herolind Shala til 4-3. Glimt ble straffet for å la en så rutinert angriper få lov til å gå på løp ved bakerste stolpe.

Målet var svært likt Johnsens første for kvelden. For 25 minutter tidligere skled 40-åringen inn 3-2 på et innlegg signert Jone Samuelsen. Igjen var gjestene opptatt av ballen og ante ingen fare da Johnsen kom stormende mot bakerste stolpe.

Eliteserien fotball, 18.00-kampene: Odd-Bodø/Glimt 4-3, Sandnes Ulf-Sogndal 1-0, Stabæk-Viking 1-1.

Merkelig mål

Bodø/Glimt sjokkerte et seiersvant hjemmepublikum med en snodig scoring etter 13 minutters spill. Fra en nesten død vinkel skjøt Dane Richards et innlegg, men Odds vikarierende keeper Sondre Rossbach var ikke oppmerksom og tok med seg ballen inn i eget mål.

Scoringen kom mot spillets gang, men Odd brukte ikke lang tid på å slå tilbake. Åtte minutter senere kom kveldens første utligning da Chukwuma «Bentley» Akabueze fikk ballen servert i føttene etter en utboksing fra keeper Pavel Londak. Nigerianeren nølte ikke og styrte inn 1-1.

Odd fortsatte å dominere foran 6704 tilskuere. I det 35. minutt utnyttet hjemmelaget svakt forsvarsspill da Herolind Shala løftet ballen og banket inn 2-1.

Badou-dobbel

Men Bodø/Glimt var langt fra ferdigscoret i Skien. Rett før pause gjorde Papa Alioune Ndiaye sitt første av to vakre mål. Den senegalesiske midtbanemannen rev seg løs og hamret 2-2 i krysset fra 20 meter.

«Badou» nettet igjen da han utlignet til 3-3 etter 62 minutter. 23-åringen gjorde alt selv. Odd lot ham gå og gå med godt driv og ballen i beina. Til slutt dunket han til og scoret på en utspilt Rossbach.

Odd er nær å sikre seg sin første seriemedalje noensinne. Telemarkingene er i førersetet om sølvet i innspurten. Dag-Eilev Fagermos mannskap avslutter sesongen med tøffe kamper mot Vålerenga (b), Rosenborg (h) og Molde (b).

For Bodø/Glimt venter et desperat og nedrykkstruet Brann hjemme på Aspmyra i neste serierunde. Seier der vil fort sikre gultrøyene ny eliteseriekontrakt. Deretter skal Glimt møte Lillestrøm (b) og Viking (h).

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus