Ødegaard parkerte Lillestrøm

Video: TV 2
Video: TV 2

15 år gamle Martin Ødegaard bare fortsetter å imponere det norske fotballpublikummet. Søndag scoret han to mål da Strømsgodset vant 2-1 over Lillestrøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble 15-åringen tidenes yngste til å spille en EM-kvalifiseringskamp. Søndag viste han med sitt storspill på Marienlyst mot LSK at han definitivt er god nok til en plass på landslaget.

Den unge midtbanespilleren scoret Godsets to mål på elegant vis, og han dominerte tidvis på kunstgressmatta. Den nye norske favoritten viste også tøffhet defensivt ved å vinne ballen flere ganger, i tillegg til å pådra seg et gult kort etter en susende takling.

I det 84. minutt ble den unge stjernen byttet ut til stående applaus fra hjemmelagets tilhengere, og det så ut som landslagsspilleren nøt opplevelsen.

Avgjorde i første omgang

Etter 21 minutter scoret Ødegaard kampens første mål. Midtbanespilleren fikk ballen noen meter inne på gjestenes banehalvdel på høyresiden. Han satte fart innover i banen og fikk gå nokså uhindret fram mot 16-meteren før han ladet venstreslegga. Arnold Origi så ut til å bli overrasket over skuddet. Kenyaneren fikk opp høyrehånden, men klarte ikke å avverge skuddet, noe han trolig selv vil være misfornøyd med.

Tjue minutter senere kontret vertene. Ødegaard fikk ballen på midtbanen og satte fart, før han sendte ballen videre. Fine kombinasjoner førte Øyvind Storflor i innleggsposisjon. Vingen la ballen 45 grader ut til Ødegaard på løp. Han bredsidet kula i høyre kryss på ekte målscorervis.

God kontroll

Annen omgang startet jevnt, men Strømsgodset virket likevel å ha god kontroll på kampen. Utover i omgangen tok vertene mer og mer over. Tidvis vartet de opp med fiffige kombinasjoner til hjemmesupporternes store begeistring.

Marvin Ogunjimi var nær ved å score drammensernes tredje da han banket til utenfor 16-meteren, men skuddet traff tverrliggeren. David Nielsens mannskap kom til flere muligheter mot et tamt lag fra Romerike, men dårlig konsentrasjon og presisjon i det avgjørende øyeblikket gjorde at det bare var Ødegaard som kom på scoringslista til de mørkeblå.

Mot slutten kunne de dårlige avslutningene blitt kostbare. Med fem minutter igjen å spille, like etter at Ødegaard hadde forlatt banen, reduserte LSK. Et innlegg etter en corner som aldri ble klarert fant Simen Kind Mikalsen. Venstrebacken brassesparket ballen til Frode Kippe, som reduserte fra fem meter.

Dermed er Lillestrøm trolig ute av bronsekampen, mens Godsets håp om medalje fortsatt lever.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus