Selvmål reddet Liverpool

Liverpool ga fra seg ledelsen to ganger på tampen, men et selvmål fem minutter inn i overtiden ga en litt heldig 3-2-seier mot Queens Park Rangers søndag.

Det ble dramatiske sluttminutter på Lofthus Road. Med tre minutter igjen å spille av de 90 ordinære minuttene, ledet Liverpool 1-0. Så eksploderte kampen i løpet av seks meget hektiske minutter.

Først utlignet QPR-innbytter Eduardo Vargas til 1-1 etter å ha fått stå umarkert foran mål. Da trodde hjemmefansen at ett fortjent poeng var sikret, men i siste ordinære minutt fikk Liverpool til en strålende kontring. Steven Gerrard fant Philippe Coutinho, som fant det lengste hjørnet med sin avslutning fra spiss vinkel.

Dramatikken var imidlertid langt fra over. Minuttet etterpå var det duket for ny utligning. En QPR-corner fant innbytter Vargas, som lurte inn sitt annet mål ved nærmeste stolpe. Nok en gang kunne hjemmelagets hardt pressede manager Harry Redknapp juble for det som lignet et kjærkomment poeng.

Sterling regissør

Liverpool hadde imidlertid ytterligere én kontring på lager. Raheem Sterling ble frispilt ute til venstre, og det uselviske innlegget mot lagkamerat Mario Balotelli rotet Steven Caulker i eget mål.

Dermed ble det tre Liverpool-poeng på Lofthus Road. Det hadde hjemmelaget all mulig grunn til å være misfornøyd med. De største sjansene, særlig i første omgang, var det nemlig Redknapps mannskap som sto for.

Etter en snau halvtime traff Leroy Fer tverrliggeren fra meget god posisjon, og noen minutter senere headet samme mann i treverket igjen. Den siste sjansen kunne i tillegg endt i straffespark for hjemmelaget etter at brasilianske Sandro ble lagt i bakken av Liverpool-back Glen Johnson. Dommer Phil Dowd vinket spillet videre.

Bortelagets største sjanse før pause hadde Steven Gerrard da han dro seg fri fra to QPR-spillere rett før omgangens slutt. Avslutningen som fulgte snek seg noen små centimeter på utsiden av stolpen.

Enorme sjanser

Etter hvilen var det QPR som igjen tok tak i kampen, og Sandro kunne fort sendt hjemmelaget i ledelsen etter bare tre minutter. En enhåndsredning i verdensklasse av Liverpool-keeper Mignolet forhindret imidlertid scoring.

Deretter var det Mario Balotellis tur. Italieneren venter fortsatt på sitt første ligamål etter overgangen til Liverpool, og etter et drøyt kvarter burde det kommet. QPR-keeper Alex McCarthy måtte gi retur på en avslutning fra Adam Lallana, men på åpent mål blåste Balotelli ballen opp på tribunen.

Midtveis i omgangen kunne imidlertid Liverpool-manager Brendan Rodgers slippe jubelen løs. Glen Johnson skar inn i feltet fra høyrekanten, og innlegget satte en uheldig Richard Dunne i eget mål.

Dermed sto QPR for fire av de fem scoringene på eget gress søndag. Det ga null poeng. (©NTB)