Langtidsskade for Aksel Lund Svindal

UHELDIG: Aksel Lund Svindal. Foto: NTB scanpix
UHELDIG: Aksel Lund Svindal. Foto: NTB scanpix

Aksel Lund Svindal mister det meste av alpinsesongen etter at hælsenen røk under barmarkstrening i Sölden lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindal har ligget i Sölden en periode for å forberede seg til kommende helgs verdenscupåpning i storslalåm, der han var en av seks norske mannlige alpinister som skulle ha startet.

Det var akillessenen i venstre bein som røk, og han ble umiddelbart kjørt til sykehus i Innsbruck for nærmere undersøkelser. Han ble operert med en gang skaden var konstatert. Det er usikkert akkurat hvor lenge han blir borte, men alt tyder på at det meste av sesongen kommer til å gå uten Svindal. Han mister helt sikkert VM i Beaver Creek, som er sesongens store mål i begynnelsen av februar neste år.

Les også: Aksel Lund Svindals OL-hjelm er solgt for 25.100 kroner

Joggetur

– Vi hadde vært på en liten joggetur i Sölden med hele laget og avsluttet med litt triksing og lek med ball. Plutselig kjente jeg det smalt i leggen, og jeg skjønte med en gang hva som var galt. «Shit happens», sier Svindal i en uttalelse via Norges Skiforbund.

– Vi kom oss raskt til sykehuset i Innsbruck. Der fikk jeg rask og super service, og det ble konstatert at akillesen hadde røket. Jeg ble operert under en time etterpå legger han til.

Svindal var den siste norske alpinisten som klarte å vinne sesongåpningen i Sölden. Han seiret på Rettenbachbreen i 2007, og han var også en av favorittene denne gangen. Nå blir det Kjetil Jansrud og Leif Kristian Haugen de norske skilederne må sette sin lit til.

– Kjip skade

– Det er en kjip skade og ekstremt dårlig timing akkurat idet sesongen skal begynne. Men nå har det skjedd, så da er det bare å se fremover. Ingen vet nøyaktig hvor lang tid opptreningen vil ta, men jeg er innstilt på at det tar tid, forteller Svindal fra sykesengen i Innsbruck.

– Jeg får bra oppfølging og blir i Østerrike en stund til, før jeg reiser til Oslo for å legge en videre plan sammen med Olympiatoppen.

Alpinistenes landslagslege Marc Jacob Strauss sier at Svindal nå må trene seg forsiktig opp de kommende ukene, og han kommer trolig ikke til å kunne ta skiene i bruk før det er gått tre til fire måneder.

– Sportssjef Claus Ryste sier at hele laget føler med Aksel og at alle vil gjøre det de kan for at han skal komme tilbake så raskt som mulig. Men alt tyder på at det meste av sesongen kommer til å gå uten at Svindal kan bidra for det norske alpinlandslaget. Det er en stor og omfattende skade han har pådratt seg.

Laster inn

Shit happens. And that's exactly what's happened this time. I was out for a little run with the rest of the team in Sölden Austria. We ended the session playing around with a ball. Just holding it up in the air between us. Suddenly I felt something snap in my leg and I knew right away that something was wrong. Achilles. We went straight to the hospital in Innsbruck where I got fast and great service. They concluded the achilles was torn and after 5 minutes of talking I went straight to surgery. A real injury and extremely bad timing just as the season is about to start. But now that it's happened there's not much I can do. Now it's all about looking ahead. Nobody can say 100% sure how long the recovery will take, but I'm ready for the weeks to that are coming. I'll stay in Austria for a while before I go back to Norway and discuss further rehab with the crew at the Olympic Center in Oslo. Like I said. Shit happens!

Vis på Instagram

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus