Favorittseirer til Barcelona og Real Madrid

Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo var på scoringslista også i 5-0-seieren borte mot Levante lørdag. (Foto: Heino Kalis / Reuters / NTB scanpix)

Det er to formlag som møter hverandre i neste helgs «El Clásico» i spansk fotball. Lørdag innfridde både Barcelona og Real Madrid med hver sin storseier.

Cristiano Ronaldo scoret to mål da Real satte standarden i lørdagens første La Liga-kamp. Hovedstadsklubben valset over Levante 5-0 på bortebane. Barcelona svarte med 3-0-seier i hjemmemøtet med Eibar.

Katalanerne ble lenge holdt til 0-0 på Camp Nou, men det løsnet da Xavi scoret sitt første seriemål for sesongen etter en time. Tolv minutter senere doblet Neymar ledelsen med et volleyskudd, mens Lionel Messi scoret hjemmelagets tredje fulltreffer kort tid etter.

Det var hans 250. seriemål for Barcelona, og Messi er bare ett mål unna å tangere Telmo Zarras rekord på 251 mål i spansk toppdivisjon. Det var denne uken ti år siden Messi debuterte for Barcelona.

Etter åtte seriekamper topper Barcelona tabellen fire poeng foran Real Madrid. Seier i neste helgs «El Clásico» vil gi en luke Ronaldo og co. skal slite med å ta igjen. Valencia har muligheten til å være to poeng bak toppen med seier søndag.

Real Madrid gjorde kort prosess mot Levante lørdag. Den spanske storklubben strutter av selvtillit etter fem strake ligaseirer med en målforskjell på hele 25-3.

Onsdag skal Real møte Liverpool i mesterligaen, før Barcelona venter i sesongens første «El Clásico» fem dager senere.

Ronaldo åpnet scoringsballet for Real fra straffemerket etter bare 13 minutter lørdag. Deretter økte Javier Hernández ledelsen, før Ronaldo igjen var frampå.

3-0-målet var Real-stjernens 15. i ligaen denne sesongen på bare sju kamper.

Rodriguez-mål

James Rodríguez la på til 4-0 for det spanske hovedstadslaget, før Isco avsluttet målfesten med 5-0 åtte minutter før full tid.

– Å score flere mål enn Ronaldo gjør i øyeblikket er ikke mulig. Han må bare fortsette denne formen, og det skal vi hjelpe ham med, sa trener Carlo Ancelotti.

– Vi har flyt om dagen, men samtidig er det viktig å huske at bak alle målene ligger det offervilje, hard kjemping og konsentrasjon. Du scorer ikke uten disse tingene, og det vet de beste spillerne, tilføyde han.

Optimistisk Ancelotti

Italieneren ser all grunn til å være optimistisk foran «El Clásico».

– Vi kommer til den kampen i god form. Det var vanskelig å forberede seg til denne kampen, men vi så solide ut, var konsentrerte og fikk med oss et godt resultat.

Real-sjef Ancelotti måtte for øvrig sette sammen en startoppstilling uten flere av sine mest profilerte spillere lørdag. Både Karim Benzema og Raphaël Varane slet med sykdom, mens Sergio Ramos har problemer med en leggskade.

Gareth Bale kom tilbake fra landslagssamling med en lårskade og risikerer ifølge Ancelotti å miste kampen mot Liverpool.