Chelsea opprettholdt luken

Cesc Fàbregas scoret sitt første seriemål for Chelsea i 2-1-seieren borte mot byrival Crystal Palace lørdag. Blåtrøyene virker ustoppelige i Premier League.

Spanjolen la på til 2-0 seks minutter etter sidebytte. Målet skulle vise seg å bli helt avgjørende for Chelsea, som fortsatt topper tabellen fem poeng foran tittelforsvarer Manchester City.

– Mitt lag gjorde en fantastisk prestasjon. Fra første minutt gjorde vi det vi ønsket å få til, som var å holde på ballen og bruke den til å kontrollere kampen. Det andre målet vårt var en «skandale». Det var helt utrolig bra utført, sa Chelsea-manager José Mourinho ifølge BBC etter kampen.

Gjestene kunne tidlig juble på Selhurst Park i Sør-London. Etter bare seks minutter banket Oscar et frispark i venstre kryss. Et vakkert mål av brasilianeren og en perfekt start for Chelsea.

To røde kort

Men Crystal Palace lot seg ikke stresse av kalddusjen. Fraizer Campbell skapte mange problemer for bortelagets forsvarere og hadde flere sjanser til å gjøre 1-1. Etter 12 minutter lobbet han først ballen på nettaket, mens han like etter avsluttet forbi lengste stolpe. 27-åringen lyktes til slutt, men 1-2-reduseringen i det 90. minutt kom for sent.

Begge lag måtte spille annen omgang med én mann mindre. Chelsea-forsvarer César Azpilicueta var den første som så det røde kortet etter 40 minutter. Han ble helt korrekt utvist for en hodeløs takling med synlige knotter på Mile Jedinak.

Tre minutter senere var det Damien Delaney sin tur til å tusle av banen. Han fikk sitt annet gule kort for å holde igjen Loïc Rémy da Chelsea fosset fram i angrep.

Hangeland tilbake

Chelsea klarte seg best med ti mann. I det 51. minutt økte Fàbregas vakkert til 2-0 etter herlig veggspill med Eden Hazard og Oscar. Fra ti meter satte han ballen kontrollert i nettmaskene. Der hang ikke Palace-forsvaret med.

– Med de kvalitetene vi har i laget, var det enklere for oss å spille 10 mot 10. Men Palace ga aldri opp, og situasjonen ble med gang farlig da de scoret, sa Mourinho.

Brede Hangeland fikk endelig tillit og startet for Crystal Palace i lørdagens London-derby. Det var den norske midtstopperens første Premier League-kamp siden august.

For Chelsea må det være oppmuntrende å lese tabellen. José Mourinhos mannskap er ubeseiret og har vunnet sju av åtte seriekamper så langt i høst.