Haugesund kjempet seg til seier

Maic Sema jubler for sin scoring i Aalesunds viktige 2-1-seier borte mot seriemester Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix
Maic Sema jubler for sin scoring i Aalesunds viktige 2-1-seier borte mot seriemester Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, NTB scanpix

Haugesund tok et kjempesteg mot ny eliteseriekontrakt ved å bli første lag som slo seriemester Molde på bortebane. Maic Sema ble matchvinner i 2-1-seieren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laget fra sørvest tok sjansen på utkjempe og utfordre Molde, og det ga resultater. Først gjorde Alexander Stølås 1-0 etter 53 minutter, og 14 minutter senere banket Sema inn sitt tiende seriemål for sesongen. Dermed sto det 2-0, og grunnlaget for seieren var lagt.

I sluttsekundene klarte Molde omsider å få ballen i mål, men det ble med Daniel Chima Chukwus redusering og vissheten om at Molde fortsatt har scoret i alle sine kamper denne sesongen.

– Det var min annen scoring mot Molde i år, og jeg må innrømme at det var kjekt å score, for det var lenge siden sist. Det var utrolig deilig å kjenne at jeg fikk så god treff, og da jeg så at ballen føk i nettet var følelsen ubeskrivelig, sa Stølås til C More etter kampen.

– Dette kan bli en helt avgjørende seier for å beholde plassen i eliteserien.

Hjemmelaget best

Hjemmelaget var best før pause. Da klarte Molde blant annet å brenne et straffespark, men også andre sjanser gjorde at Molde helt klart burde ha ledet til pause.

– Førsteomgangen vår er det ikke så mye å si på. Da hadde vi sjanser og spilte bra, og det er helt klart at vi burde ha scoret og tatt ledelsen, sa Molde-trener Tor Ole Skullerud til C More.

– Annenomgangen var ikke bra. Da spilte vi under pari. Det var rett og slett rufsete. Det er vel bare å gratulere Haugesund med seieren og de tre poengene, selv om jeg nok mener at dette er en kamp vi kunne ha vunnet.

Etter at Haugesund hadde tatt 2-0 ledelse midtveis i annen omgang, falt laget litt sammen og overlot mye av initiativet til Molde, men moldenserne hadde problemer med å spille seg til store sjanser. Da scoringen kom, var det for lite tid igjen til at ett poeng kunne reddes.

– Gjorde jobben

– Vi kom hit for å vise at vi kunne spille bra, og vi gjorde jobben vår, sa Maic Sema. Han scoret for fjerde gang på rad i serien og satte inn sitt tiende mål for sesongen da han scoret det avgjørende målet mot Molde.

– Det er klart at dette var en viktig seier, og jeg er også veldig fornøyd med min egen innsats. Formen kjennes veldig bra, sa Sema etter kampen.

Eirik Hestad brente et straffespark i første omgang, da Molde ropte på straffe tre ganger og fikk bare en av dem. Det var to handssituasjoner som kanskje kunne ha gitt straffespark til Molde, men det ville i så fall vært veldig billige straffer, og de ekspertene som så kampen mente dommer Espen Berntsen gjorde rett i å la nåde gå for rett i begge de tvilsomme situasjonene.

Selv om Molde var et lite hakk bedre før pause, mente også de fleste at det var en fortjent seier Haugesund sikret seg etter 90 minutter på bortebane i Molde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus