Welbeck avverget Arsenal-tap

Hull så ut til å få revansj fra finaletapet i FA-cupen forrige sesong, men på overtid dukket Danny Welbeck opp og sikret Arsenal 2-2 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den sene utligningen kom etter et vedvarende press fra hjemmelaget. Alene med keeper var Welbeck kald og plasserte ballen kontrollert i nettmaskene.

– Jeg står igjen med en bittersøt følelse. Vi startet kampen veldig bra og tok ledelsen. Så scoret de et mål som de ikke skulle fått, men vi måtte bare godta dommerens avgjørelse og spille videre. Jeg er fornøyd med scoringen, men skuffet over at vi ikke tok tre poeng, sa Welbeck ifølge BBC etter kampen.

– Dette var skuffende. Vi hadde ballen 80 prosent av tiden, men står igjen med kun ett poeng. De hadde to skudd og scoret to mål. Det er lenge siden vi har dominert så mye uten å vinne, tilføyde Arsenal-manager Arsène Wenger.

Arsenal brukte de siste overtidsminuttene på å jakte seiersmålet, men Hull holdt unna. Selv om seieren glapp, fikk «tigrene» i det minste med seg et sterkt bortepoeng fra London.

God start

I åpningskvarteret så kampen ut til å bli enveiskjøring. Arsenal stormet ut fra startblokkene og var overlegent best. Storspillet omsatte Alexis Sánchez til 1-0 etter 13 minutter. Chileneren lurte seg forbi en Hull-forsvarer og scorer vakkert fra skrå vinkel.

Kort tid etter var Alex Oxlade-Chamberlain nær å gjøre 2-0, men skuddet endte i en motspiller. I stedet slo Hull tilbake da Mohamed Diamé utlignet med en utsøkt lobb. Arsenal-spillerne reagerte voldsomt på at målet ble godkjent, ettersom Diamé rev ned forsvareren Mathieu Flamini i kampen om ballen forut for scoringen.

Arsenal slet med å gjenfinne den gode rytmen laget hadde det første kvarteret, men vertene styrte kampen i kjent stil på eget gress. Men Hull tok vare på sjansen da de først fikk den. Abel Hernández ga gjestene 2-1 kort tid etter avspark ved starten av annen omgang. Angriperen var suveren i luften og stanget Hull i ledelsen.

På etterskudd

Målet så ut til å bli kampens siste. Arsenal-spillerne virket frustrerte utover i omgangen, men på overtid dukket Welbeck opp og reddet 2-2.

Arsenal har 11 poeng etter åtte kamper i Premier League. Serieleder Chelsea, som slo Crystal Palace 2-1 lørdag, har til sammenligning dobbelt så mange poeng som byrivalen. Arsène Wengers mannskap er med andre ord på kraftig etterskudd i gullstriden.

Hull har ett poeng mindre enn Arsenal. Klubben tapte FA-cupfinalen 2-3 etter ekstraomganger for nettopp Arsenal forrige sesong.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus