Agüero-show i fotballfyrverkeri

Sergio Agüero scoret alle målene for Manchester City da Tottenham ble slått 4-1 i en særdeles innholdsrik kamp i den engelske eliteserien lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire straffespark, to straffebom, utvisning, omdiskuterte dommeravgjørelser og fem scoringer. Det skortet definitivt ikke på underholdningsverdien i Manchester lørdag.

Og fyrverkeriet startet nesten før publikum hadde rukket å finne plassene sine. Etter bare åtte minutters spill burde Ryan Mason sendt Tottenham i tidlig ledelse, men City-keeper Joe Hart vartet opp med en redning av ypperste merke.

Ledermålet kom først fem minutter etterpå i andre enden av banen. Tottenham-stopper Younes Kaboul lot Sergio Agüero få tid og rom, og argentineren takket ved å hamre ballen i det lengste hjørnet fra spiss vinkel.

Eriksen svarte på kritikken

Gjestene hadde imidlertid et raskt svar på lager. Christian Eriksen har måttet tåle krass kritikk fra Danmarks landslagssjef Morten Olsen for å ha underprestert i de to siste landskampene, men lørdag viste dansken hva han kan. Drøye minuttet etter Citys ledermål satte Eriksen inn utligningen etter å ha blitt frispilt av Roberto Soldado.

Og nå skjedde det mye i Manchester. Fem minutter senere pekte dommer Jonathan Moss på straffemerket da målscorer Agüero ble lagt i bakken av landsmannen Erik Lamela. Agüero gikk selv fram og ordnet sikkert ny ledelse for hjemmelaget.

Etter drøye halvtimen fikk Agüero sjansen fra krittmerket igjen etter at David Silva gikk i bakken i duell med nevnte Kaboul. Denne gangen var Tottenham-keeper Hugo Lloris med på notene og avverget.

Omdiskutert straffe

Dommer Moss hadde imidlertid ikke delt ut kampens siste straffespark. På langt nær. Kvarteret ut i andre omgang var det gjestenes tur. Soldado gikk i bakken i duell med City-stopper Martín Demichelis, og selv om TV-bildene viste at forseelsen trolig skjedde utenfor 16-meteren, ble det dømt straffe. Den tok spanjolen selv og måtte se at City-keeper Joe Hart reddet forsøket.

Redning ble det imidlertid ikke på straffespark nummer fire. Tottenhams Federico Fazio rev ned en fremadstormende Agüero etter halvspilt andre omgang og ble straffet med rødt kort. Straffen satte Agüero i mål, og argentineren var fortsatt ikke ferdig med arbeidsdagen.

Med et kvarter igjen å spille gjorde nemlig City-spissen sitt fjerde mål for dagen og klatret like godt til topps på toppscorerlista i Premier League.

Dermed kunne de blå fra Manchester juble for en meget sterk hjemmeseier. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus