Northug: – Tar den straffen jeg fortjener

Artikkelen fortsetter under annonsen

Petter Northug beklaget igjen sine «tankeløse handlinger» etter at han torsdag ble dømt til 50 dagers fengsel for promillekjøring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skistjernen møtte et stort pressekorps på et hotell en time etter at han fikk sin tilståelsesdom i Sør-Trøndelag tingrett.

– Det har vært en tung dag. Jeg ble minnet på de tankeløse handlingene jeg gjorde. Det har vært noen svarte dager de siste månedene, og jeg beklager igjen det som skjedde. Jeg har sviktet mine nærmeste, jeg har sviktet dem som har tillit til meg og jeg har sviktet de som ser opp til meg, sa Northug.

– Jeg kommer til å ta med meg denne hendelsen resten av livet mitt og skamme meg over den. Jeg tar den straffen jeg fortjener og fokuserer på framtiden, la han til.

Bakgrunn: Northug dømt til fengsel - får aldri kjøre bil igjen

– Kunne gått verre

Northug ble torsdag dømt til 50 dagers fengsel og fikk 185.000 kroner i bot. Han mistet også retten til å kjøre bil «for alltid», som i praksis vil si fem år. Han ble dømt for seks lovbrudd.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kunne gått verre. Det kunne ha endt med at noen kunne ha blitt hardt skadd eller drept. Etter ulykken fikk jeg panikk og tenkte ikke klart, noe som gjenspeiler det jeg sa i det første avhøret med politiet. Men jeg fokuserer på at jeg fortalte sannheten samme dag, sa 28-åringen.

Northug leste opp den korte uttalelsen før han forlot konferanserommet uten å svare på spørsmål i plenum. Bare seks medier fikk intervjue ham hver for seg i fire minutter.

Les også: Syv av ti nordmenn har tilgitt Northugs fyllekjøring

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette vil forfølge meg hele livet

Northug har foreløpig ikke bestemt seg for om han vil søke om utsettelse for å få sone fengselsstraffen sin etter sesongen.

Flere jusseksperter mener Northug bør søke om utsettelse av soningen, men det har han ikke vurdert ennå.

– Nei, ikke per dags dato. Nå har vi akkurat fått dommen, så det har ikke vært noe vi har brukt energi på akkurat nå, sier Northug til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan har tiden vært?

– Det har vært tøffe dager for både meg og mine nærmeste. Det har vært litt bearbeiding hele veien.

VM i Falun er det store målet for trønderen kommende sesong. Han regner med at saken vil påvirke sesongen hans.

– Nå har vi vært gjennom dette her, og det er noe som faller litt av skuldrene mine og blir litt mindre ballast. Men dette vil forfølge meg hele livet, forteller 28-åringen.