Målshow mellom PSG og Barcelona

Paris Saint-Germains Marco Verratti jubler etter å ha sendt laget sitt i ledelsen med 2-1 over Barcelona i mesterligaens gruppe F tirsdag. Foto: Benoit Tessier (Reuters)

Det ble sjanserik affære da Paris Saint-Germain tok imot Barcelona i mesterligaen tirsdag. Storkampen endte 3-2 og målene ble tatt fra øverste hylle.

Paris Saint-Germain hadde blant andre Zlatan Ibrahimovic og kaptein Thiago Silva ute med skader, men virket ikke spesielt preget av det. Respekten for Barcelona var lagt igjen i garderoben.

– Vi møtte en motstander som er fullt på høyde med oss, og at vi fikk noen problemer er normalt i en slik kamp. Til sjuende og sist så mener jeg at vi hadde fortjent uavgjort, sa Barca-trener Lus Enrique.

Etter bare ti minutters spill dukket David Luiz opp inne i Barcelona-feltet på en dødball. Den brasilianske stopperen dempet ballen og scoret sikkert som hvilken som helst stjernespiss.

Et par minutter etter slo Barcelona kraftig tilbake. Ballen gikk i flipperspill-stil på én touch og Barcelonas argentinske stjerne Lionel Messi fikk avslutte etter å ha blitt spilt fri av Andrés Iniesta.

PSG var dødelig effektive på sine dødballer og da Barca-keeper Marc-André ter Stegen feilet fullstendig i feltet på en corner etter snaue halvtimen, var plutselig 1,65 meter høye Marco Verratti konge i feltet. Han headet lett inn 2-1-målet.

Hjemmelaget fikk også en flott start på annen omgang og leverte angrepsspill av høyeste klasse da Blaise Matuidi satte inn 3-1 etter 54 minutter.

Ikke savnet

Uansett, Zlatan var ikke savnet på Parc des Princes tirsdag kveld.

Neymar scoret tre mål og Messi to for Barcelona i forrige seriekamp. Førstnevnte ville også være med på scoringsballet og nettet iskaldt til 2-3 etter 56 minutter.

Barcelonas Xavi spilte sin 143. mesterligakamp og gikk dermed forbi landsmannen Raúl i antall mesterligakamper. Sistnevnte stoppet på 142.

– De var kyniske og straffet oss. Vi spilte bra, men til slutt var det ikke godt nok, sa Iniesta.

Ajax' annen uavgjort

I den andre kampen i gruppen tok den nederlandske storklubben Ajax ledelsen over John Arne Riises APOEL Nikosia ved Lucas Andersen. Da var det gått 28 minutter. Gustavo Manduca fikk muligheten til å utligne på straffe etter 32 minutter og han tok vare på sjansen. Dermed endte kampen 1-1.

Riise var ikke med i APOEL-troppen til kampen.