Liverpool må opp av «gjørma»

Daniel Sturridge er et usikkerhetsmoment foran onsdagens mesterligaoppgjør mot Basel. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.
Daniel Sturridge er et usikkerhetsmoment foran onsdagens mesterligaoppgjør mot Basel. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

Liverpool føler seg trygge på at de vil reise seg i onsdagens mesterligaoppgjør borte mot sveitsiske Basel tross en frustrerende periode i den hjemlige serien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanskje får de ekstra motivasjon om det skulle vise seg at spissen Daniel Sturridge igjen kan bidra også.

Et sent og flott utligningsmål av Phil Jagielka gjorde at Steven Gerrards frisparkmål bare ga 1-1 i kampen mot Everton sist helg.

Jordan Henderson tar uansett med seg gode vibber fra Everton-kampen inn mot kampen i Sveits.

– Utligningsmålet spiller ingen rolle, for vi spilte en veldig kamp. Vi må ta med oss det positive inn i denne kampen og må fortsette å spille som vi gjorde i helgen. Gjør vi det vil vi vinne mer enn vi taper, sa Henderson.

Henderson var én av tre Liverpool-spillere som spilte for England da de slo Sveits i en EM-kvalifiseringskamp i Basel for tre uker siden.

Les også: Scholes: – Liverpool er en mesterliga-outsider

God start

Steven Gerrards overtidsmål gjorde at Liverpool vant den første gruppespillkampen med 2-1 hjemme for Ludogorets fra Bulgaria. Det gjør at de er favoritter til å avansere fra gruppe B sammen med Real Madrid. Men et svakt resultat i Basel vil gjøre det utfordrende foran de to neste kampene mot spanjolene.

Manager Brendan Rodgers bekrefter at Daniel Sturridge kan være aktuell igjen etter å ha stått over de fem siste kampene med skader.

– Vi får se hvordan han er. Han var ikke langt unna til kampen mot Everton, men han var ikke frisk nok til å sitte på benken, sa Rodgers.

Det som er sikkert er at Liverpool må klare seg uten Emre Can, Joe Allen, Glen Johnson og Joe Flanagan.

Les også: Keeperkrise for Liverpool-motstander

Topper

Basel er ikke en hvilken som helst motstander. De slo Chelsea i begge kampene i fjorårets mesterliga. I år topper de også den sveitsiske ligaen, selv om det bare ble 1-1 mot Thun i helgen.

Flere mener at årets Basel-utgave ikke er like sterkt.

Midtbanespiller Taulant Xhaka tror de vil heve seg mot laget som har vunnet Europas gjeveste fotballcup (serievinnercupen og mesterligaen) fem ganger.

– Dette blir noe annet enn mot Thun. Vi er godt forberedt og skal gi alt vi har, sier Xhaka.

Personvernpolicy