Meny

Portsmouth: – Vi er gjeldfrie

EN GANG HARDTSATSENDE: Portsmouths var en gang et hardtsatsende lag i Premier League. Her kan man se Kevin Prince Boateng og lagkameratene feire en scoring i FA-cup kampen mot Tottenham i 2010. Foto: Ap/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den engelske fotballklubben Portsmouth har lyktes med sin snuoperasjon etter år med økonomisk vanstyre.

Mandag opplyste ledelsen i den tidligere fotballstorheten at klubben nå er gjeldfri.

Portsmouth vant den engelske FA-cupen så sent som i 2008, men har siden vært satt under administrasjon to ganger. Også sportslig har det gått utforbakke.

Tre nedrykk de siste årene har ført klubben ned på nivå fire i det engelske ligasystemet.

Da klubben så ut til å gå under i 2013, inngikk imidlertid supportergruppen Pompey Supporters' Trust (PST) en avtale med daværende klubbeier Balram Chainrai.

Eies av supporterene

2.368 supportere skaffet i fellesskap til veie mer enn 25 millioner kroner og sikret seg aksjemajoriteten i klubben.

Supportergrupperingen eier nå i underkant av 51 prosent av aksjene.

– Alle i klubben har jobbet hardt med å reorganisere driften de siste 18 månedene, og gjeld fra tidligere tider har vært et betydelig ansvar i hele prosessen, sa PST i en uttalelse mandag.

– En milepæl i klubbens historie

Portsmouth-direktør Mark Catlin bekreftet samtidig at klubbens nye situasjon som gjeldfri ikke skal bli noen hvilepute.

– Dette er selvfølgelig en milepæl i klubbens historie, en stor dag og kulminasjonen av mye hardt arbeid av mange mennesker de siste 18 månedene, sa han til BBC.

– Driftsmessig utgjør dette en enorm forskjell, og det betyr at vi kan bygge klubben for framtida, men vi kan ikke tillate oss å miste fokus, tilføyde han.

Portsmouth innehar i øyeblikket åttendeplassen i League Two. Opp til serieleder Burton skiller det sju poeng etter ti serierunder.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus