Meny

Dommerspray-oppfinneren truer med søksmål

Det er denne sprayen Tysklands fotballforbund ikke tør å bruke lenger. (Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppfinneren av markeringssprayen som fotballdommere verden over har begynt å bruke, liker dårlig at Tysklands fotballforbund vil ta i bruk et lignende produkt fra en annen produsent.

Det er argentineren Pablo Silva som står bak markeringssprayen som forsvinner på gressteppet etter noen få minutter. Sprayen ble brukt for å markere hvor muren skulle stå ved frispark under fotball-VM, og den ble en umiddelbar suksess.

– Det er et alvorlig problem hvis en spray produsert i Tyskland blir valgt, sier Silva i et intervju med nyhetsbyrået DPA.

Silva sier at patentet for sprayen, formelen og hvordan den brukes også gjelder for hele Europa.

– Hvis DFB tar i bruk en spray fra en annen produsent, vil vi saksøke dem, sier Silva.

Fredag ble det sagt at Silvas spray ikke ville bli tatt i bruk i tysk Bundesliga fordi det argentinske produktet ikke var godkjent av tyske myndigheter.

Ifølge magasinet Bild påstår det tyske sertifiseringsselskapet TUEV at det søramerikanske produktet inneholder stoffer som er ulovlige i Tyskland.

– Slik produktet er i dag, kan det ikke brukes i Tyskland eller i hele EU-området, sa TUEVs talsmann Ralf Dieckmann.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus