Bråstopp for Aalesund

Tomas Malec scoret ett av målene i Rosenborgs 3-0-seier over Aalesund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Tomas Malec scoret ett av målene i Rosenborgs 3-0-seier over Aalesund. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Etter tre kamper uten tap reiste Aalesund til Trondheim med forhåpninger om å ta poeng mot Rosenborg, men trønderne knuste AaFK 3-0.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betød at RBK tok sin sjuende strake hjemmeseier. Tross de gode prestasjonene hjemme den siste tiden, hadde «bare» 10.709 tatt turen til Lerkendal søndag. Trolig var det ennå færre som faktisk var på stadion.

Kåre Ingebrigtsens lag brukte kun seks minutter på å score sitt første mål for kvelden. En gjenvinning på egen banehalvdel resulterte i et kontringsangrep der Jørgen Skjelvik til slutt fant Mike Jensen utenfor sekstenmeteren. Dansken hamret ballen i mål og sendte vertene i føringen.

Doblet før pause

Aalesund var absolutt med i kampen. Jan Jönssons utvalgte spillere skapte flere farligheter, men marginene var ikke på sunnmøringenes side søndag.

Det så ut som at første omgang vil ebbe ut i 1-0, men like før pause fikk oransjetrøyene et hardt slag i magen. Kun tre minutter før halvtid styrte en umarkert Holmar Örn Eyjolfsson et mislykket skudd fra Tore Reginiussen i mål. Aalesund ga seg selv et dårlig utgangspunkt foran annen omgang da islendingen fikk score sitt første eliteseriemål.

– Det føltes veldig bra, spesielt siden jeg var innbytter. Det er alltid fint å score når man er forsvarer, men det også veldig viktig å holde nullen fordi vi har ikke klart det mange ganger i det siste, sa Eyjolfsson til TV 2 etter kampen.

Tamt Aalesund-lag

Det ble heller ikke bedre etter pause. AaFK startet usedvanlig svakt og var nære på å slippe en mål flere ganger før det var gått 48 minutter. Hjemmelaget etablert et solid press mot gjestene. Etter en corner da kampuret viste 49 minutter, dukket den høye slovaken Tomas Malec opp og stanget inn 3-0. Det betød at to av Ingebrigtsens sommersigneringer scoret søndag.

– De var virkelig gode. De har hatt jevn stigning og blitt vant til spilletid og kjent med spillergruppa. De har enda større potensial, sa Ingebrigtsen.

Aalesund var temmelig tamme etter scoringen og produserte svært lite framover, mens vertene roet det hele ned og fikk kampen inn i deres spor. De kontrollerte inn en enkel 3-0-seier og sikret seg viktige poeng i medaljekampen.

– Det var en fortjent seier, selv om kanskje sjansestatistikken var jevn. Rosenborg er god til å få laget inn i sitt spor, sa Jönsson.

John Hou Sæther (16 år og 258 dager) ble i det 81. minutt byttet inn for RBK. Rosenborg har aldri spilt med en yngre spiller i toppserien. Den tidligere rekorden hadde Ola By Rise. Han var 16 år og 267 dager da han debuterte i 1977.

Personvernpolicy