Ingen avgjørelse i Nord-London-derbyet

Foto: TV 2
Foto: TV 2

Tottenham ledet mot Arsenal på bortebane, men vertene kom tilbake og sikret seg 1-1 i Premier League lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et underholdende derby i Nord-London klarte ingen av lagene å få den avgjørende scoringen.

– Jeg synes dette er et godt resultat for oss. Kanskje Arsenal kontrollerte kampen og hadde ballen mer enn oss, men vi spilte bra og forsvarte oss bra, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Første omgang gikk kanskje ikke helt som planlagt for Arsenal. Allerede etter 28 minutter måtte Mikel Arteta forlate banen med skade, mens Aaron Ramsey forsvant ut på overtid av den første omgangen.

– Du ønsker alltid å lage flere sjanser, men slik er Premier League nå, lagene ligger dypt. Jeg hadde også reduserte muligheter siden jeg mistet spillere. Jeg hadde kun én mulighet til å sette inn en offensiv spiller i annen omgang, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til BBC.

Flamini-tabbe

Begge lagene skapte store sjanser de første 45 minuttene, men ingen klarte å putte ballen forbi de to keeperne Wojciech Szczesny og Hugo Lloris.

Oppgjøret fortsatte i samme spor i annen omgang. Men da det var spilt 56 minutter, mistet innbytter Mathieu Flamini ballen langt inne på egen bane halvdel. Danske Christian Eriksen snappet ballen og ga den videre til Erik Lamela. Han sendte Nacer Chadli alene med keeper, og belgieren satte ballen kontrollerte til side for Szczesny

– Jeg er veldig fornøyd med å score i derbyet. Erik ga meg ballen, og jeg prøvde bare å skyte i lengste hjørne, sa Chadli.

Presset på

Arsenal satte etter hvert et enormt press på Tottenham etter at hjemmelaget havnet under. Trykket resulterte til slutt i scoring ved Alex Oxlade-Chamberlain.

Lamela misset med en klarering da ballen havnet hos Alexis Sánchez i det 74. minuttet. Chileneren sendte ballen videre til Flamini, som prøvde å skyte. Skuddet ble blokkert, men ballen fortsatte inn i feltet, og der dukket Oxlade-Chamberlain opp og hamret ballen i mål.

Kampen bølget fram og tilbake etter Arsenals utligning, men frykten for å tape ble kanskje større enn lysten til å vinne. Dermed endte oppgjøret 1-1.

– Vi hadde 77 prosent ballbesittelse i annen omgang, noe som ikke er til å tro. Jeg er frustrert fordi vi mistet to poeng, og jeg er frustrert fordi vi ikke gjorde nok ut av dødballene våre. Du ønsker å bli belønnet for arbeidet du legger ned, sa Wenger.

Personvernpolicy