Untied vant med Rooney i hovedrollen

Wayne Rooney måtte takke for seg før timen var spilt på Old Trafford mot West Ham. United vant likevel kampen 2-1. (Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix)

Wayne Rooney var involvert i det meste da Manchester United slo West Ham med 2-1 hjemme lørdag. Kapteinen scoret 1-0-målet og fikk senere direkte rødt kort.

Rooney fikk beskjed om å gå i garderoben etter et spark mot West Hams Stuart Downing. Da hadde ikke kampuret i Manchester bikket 60 minutter ennå. Likevel påvirket ikke det vertene i altfor stor grad. 2-1-ledelsen holdt helt inn.

– Vi spilte veldig godt. Vi måtte virkelig slåss i annen omgang. Jeg er veldig stolt av innsatsen, sa Robin van Persie etter kampen ifølge BBC.

Han hadde sørget for å doble Rooneys tidlige ledelse for vertene. 2-0 ble til 2-1 da Diafra Sakho reduserte for West Ham like før pause.

Tabellsjuer

Trepoengeren var nok god for Louis van Gaal etter sure 3-5 for nyopprykkede Leicester i forrige serierunde. De varierende resultatene gjør at United innehar en foreløpig 7.-plass på tabellen med sine åtte poeng fra seks kamper.

På tampen av oppgjøret fikk United likevel en støkk. Da satte Carl Jenkinson ballen i mål. Han var avvinket for offside, noe West Ham-sjef Sam Allardyce skjønte lite av.

– Assistenten så noe vi ikke så. Det er synd når man har jobbet så hardt for å komme tilbake i kampen, sa Allardyce.

Han var også irritert over at laget ikke hadde maktet å sette mulighetene de fikk.

– Vi ga dem to scoringer. På elleve mot elleve hadde vi de beste sjansene. Diafra Sakho burde scoret hattrick i dag, sa West Ham-sjefen.