Drømmemål av Jagielka reddet Everton

Steven Gerrard ga Liverpool ledelsen, men det holdt ikke til seier i 1-1-kampen mot Everton i lørdagens Merseyside-derby. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix)
Steven Gerrard ga Liverpool ledelsen, men det holdt ikke til seier i 1-1-kampen mot Everton i lørdagens Merseyside-derby. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix)

Everton-kaptein Phil Jagielka ble Evertons redningsmann med et perlemål da Merseyside-derbyet mot Liverpool endte 1-1 på Anfield lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Halvannet minutt av de tre tillagte minuttene hadde gått da Jagielka sendte den blåkledde tribunedelen på Anfield til himmels. 32-åringen øynet muligheten på halvspretten etter en Liverpool-klarering – og ballen seilet lekkert inn helt oppe i hjørnet bak Simon Mignolet.

Målet, som var Jagielkas sjuende i Premier League, gjorde at Everton fikk med seg poeng.

Liverpool hadde tatt ledelsen etter 65 minutter. Steven Gerrard scoret på frispark, et mål som ifølge statistikkleverandøren Infostrada var hans niende i Merseyside-derbyet. Sju av dem har kommet på rødtrøyenes hjemmebane. Han tok et par meters fart og skrudde ballen over muren. Tim Howard fikk hansken på ballen, men det var ikke nok til å hindre scoring.

Kampen hadde ikke vært fabelaktig i forkant av Gerrards 1-0-mål. I den første omgangen var det nok en gang tydelig at Liverpool mangler effektivitet i angrepet. Heldigvis for vertene klarte heller ikke Everton å skape all verden.

Personvernpolicy