Nordlie-effekten slo endelig inn

Lite publikum på tribunen under eliteseriekampen i fotball mellom Sandnes Ulf og Vålerenga på Sandnes stadion. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Så vant Sandnes Ulf under Tom Nordlie. 2-1 over Vålerenga fredag gir håp om ny kontrakt i eliteserien.

I årets minst sette kamp (snaut 1000 tilskuere på plass) kjempet Sandnes-gutta hardt.

Diego Rubin ble den store helten med to scoringer. De kom med bare fire minutters mellomrom i 2.-omgangen.

Det første var en straffe etter at chileneren selv ble felt. Nummer to ble til etter at han nærmest liggende fikk ballen inn bak Michael Langer.

VIF var ytterst nær en utligning på tampen, men Hannes Sigurdsson reddet på streken med noe nær et brassespark.

Toppscorer Vidar Örn Kjartansson gikk for en sjelden gangs skyld av banen uten mål. Han har 24 seriescoringer så langt i år.

Kjørt?

Nordli ble hentet inn i sommer. Etter det har Ulf hevet seg, men det har bare gitt flere uavgjortkamper – før fredag.

Går resultatene Ulfs vei, kan klubben ligge bare fem poeng unna kvalplassen søndag kveld.

Christian Grindheim reduserte like etter 2-0-scoringen. Han skjøt fra 20 meters hold. Veteranen Morten Berre gjorde forarbeidet.

Tapet gjør at Vålerenga trolig kan glemme medaljer. Fredagens kamp var meget tam fra oslolagets side.

I løpet av helgen kan VIF ligge hele ni poeng unna medalje.

Det ser ut som en umulig oppgave å hente inn for et lag som taper mot tabelljumboen.

Vålerenga står med nederlag i tre av sine fire siste kamper.