Meny

Storklubber kan ha brutt FFP-reglene

ETTERFORSKES: Liverpool-manager Brendan Rodgers sier at han ikke er bekymret for at Liverpool skal bli straffet for brudd på økonomisk fair play-reglementet. Foto: Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Roma, Monaco, Inter og Liverpool er blant sju klubber som etterforskes for mulige brudd på reglene om økonomisk fair play (FFP), opplyste UEFA torsdag.

Besiktas, Krasnodar og Sporting Lisboa risikerer også å straffes dersom det bevises at de har brukt mer penger enn klubbens omsetning tilsier.

– Disse klubbene må levere ytterligere informasjon i oktober og november. Deretter vil en ny dialog gjøres og tiltak eventuelt treffes, melder Det europeiske fotballforbundet.

Tidligere i år ble Manchester City og Paris Saint-Germain strengt straffet for brudd på FFP-reglene og ilagt bøter på nesten en halv milliard kroner hver. Det ble også lagt restriksjoner på klubbenes pengebruk.

Liverpool-manager Brendan Rodgers sa torsdag at han ikke er veldig bekymret for at klubben vil bli straffet.

– Dette er åpenbart noe styret må ta seg av, men vi er komfortable med situasjonen, for vi er tilhengere av økonomisk fair play. Det er en prosess som pågår i klubben, sa Rodgers på en pressekonferanse.

Ved siden av de sju klubbene som etterforskes på grunnlag av sine innleverte regnskapstall melder UEFA at 115 klubber som deltar i europacupturneringer denne sesongen vil bli fulgt særlig nøye og har fått beskjed om å levere utfyllende opplysninger.

Fem klubber har fått prispenger fra europacupene tilbakeholdt på grunn av betydelige utestående betalinger til andre klubber, egne ansatte eller skatte- og avgiftsmyndigheter. Det gjelder Bursaspor, Cluj, Astra Giurgiu, Buducnost Podgorica og Ekranas.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus