Arsenal røk ut av ligacupen

Nathaniel Clyne gratuleres av Florin Gardos etter å ha scoret Southamptons vinnermål i ligacupkampen mot Arsenal tirsdag. Foto: Stefan Wermuth, Reuters / NTB scanpix

Southampton fortsetter å imponere i innledningen av årets engelske fotballsesong. Tirsdag ble Arsenal ekspedert ut av ligacupen med 2-1.

Arsenal tok ledelsen på sin fullsatte hjemmearena ved Alexis Sánchez etter et kvarters spill, men Southampton utlignet like etter på straffe. Serbiske Dusan Tadic var sikkerheten selv fra 11-metersmerket.

Nathaniel Clyne scoret et vakkert mål i ligaåpningen mot Liverpool, og tirsdag viste høyrebacken fram skuddfoten igjen. Rett før pause sendte han Southampton opp i 2-1 med et gnistrende treff fra 25 meter. Dermed var årets ligacupeventyr over for Arsenals del.

Danny Gabbidon har slitt med å få fart på Cardiff etter at han avløste Ole Gunnar Solskjær i managerstolen forrige uke, og tirsdagens cupkamp ble en ny miserabel forestilling for laget fra Wales. Gabbidon hadde satt inn seg selv i midtforsvaret, uten at det så ut til å hjelpe nevneverdig. Divisjonskollega Bournemouth scoret tre ganger den første drøye halvtimen og hadde full kontroll på avansementet.

Mats Møller Dæhli begynte kampen på benken, men fikk sjansen som innbytter allerede ni minutter før pause. Magnus Wolf Eikrem forble ubenyttet reserve.

Videre i ligacupen er også Manchester Uniteds overmenn i MK Dons. London-klubben sendte Louis van Gaals stjernespekkede mannskap ut med 4-0 i forrige runde, og tirsdag ble Bradford slått 2-0.

Utslått er også Sunderland, som røk hjemme for Stoke tirsdag. Spanske Marc Muniesa ble tomålsscorer for gjestene i 2-1-seieren.

Swansea har imponert stort under i innledningen på årets Premier League, og hadde ingen problemer med å slå Everton i sin 3.-rundekamp. Mål av Nathan Dyer, Gylfi Sigurdsson og Marvin Emnes ga solide 3-0 hjemme.

Alexander Tettey var ikke med i troppen da Norwich forsvant ut av ligacupen med 0-1 mot Shrewsbury.