Ronaldo gjorde opp for seg

Cristiano Ronaldo holder matchballen etter å ha scoret fire mål for Real Madrid mot Elche tirsdag. Foto: Sergio Perez, Reuters / NTB scanpix

Cristiano Ronaldo var skyld i Elches tidligere ledermål tirsdag. Han gjorde opp for seg med fire mål i Real Madrids 5-1-seier.

Portugiseren felte Pedro Mosquera etter et snaut kvarter, og Edu Albacar sendte straffesparket i mål bak debutanten Keylor Navas, som fikk tillit på bekostning av en i det siste ofte usikker Iker Casillas.

Real Madrid har vist seg sårbar bakover i starten av sesongen, men desto giftigere framover i de siste kampene. Etter 5-1 mot Basel i mesterligaen og 8-2 mot Deportivo La Coruña i serien den siste uken skulle trenden slå til igjen.

Gareth Bale brukte bare fem minutter på å utligne med hodet på innlegg fra James Rodríguez, og så startet Ronaldo sitt målshow.

Ledermålet i det 28. minutt scoret han på et svært billig straffespark. Marcelo burde vært straffet for filming da han lurte dommeren i en duell med Mosquera.

Fire minutter senere nikket Ronaldo inn 3-1 på innlegg fra Marcelo. Flere mål ble det ikke før i kampens siste ti minutter, men da ble Ronaldo felt av Mario Pasalic og fullførte sitt hattrick på straffe.

På overtid fastsatte Ronaldo resultatet, og han er dermed oppe i sju seriemål på fire dager etter å ha gjort hattrick også i lørdagens seier mot Deportivo.

Real Madrid er tross sine sterke resultater den siste uken tre poeng bak serieleder Barcelona, som også har en kamp mindre spilt. Serielederen møter Málaga onsdag.