Solbakken: Norske trenere kan være naive

Ståle Solbakken mener at han og andre norske trenerkolleger kan ha opptrådt for naivt når suksessen har uteblitt i de store fotballigaene. (Foto: NTB scanpix)
Ståle Solbakken mener at han og andre norske trenerkolleger kan ha opptrådt for naivt når suksessen har uteblitt i de store fotballigaene. (Foto: NTB scanpix)

Ståle Solbakken innrømmer at han og andre norske trenerkolleger kan ha opptrådt for naivt når suksessen har uteblitt i de store fotballigaene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, det kan være at vi tar med oss litt for mye fra Norge, at vi ikke har tatt nok hensyn til at lederstilen er annerledes, sier Solbakken til VG.

I forrige uke skilte Ole Gunnar Solskjær lag med Cardiff etter drøyt åtte måneder i den walisiske klubben. Han ble den fjerde norske treneren på rad som mislyktes i engelsk fotball.

Negative tall

Tidligere har Solbakken (Wolverhampton), Henning Berg (Blackburn) og Egil "Drillo" Olsen (Wimbledon) fått sparken etter svake resultater.

Til sammen hadde den norske trenerkvartetten en samlet seiersprosent på fattige 27,4 i England etter 113 kamper.

– Vi lever av resultater, men sannheten er at vi er prisgitt fornuftige eiere og ledere. Ole Gunnar hentet for eksempel 12-13 nye spillere nå i sommer. Det var fire eller fem poeng opp til kvalikplass. Hva er poenget med å gi ham alle disse spillerne hvis han i hvert fall ikke får tiden fram til jul? Det er jo ingen annen business som fungerer slik, sier Solbakken.

Les også: Solskjær ferdig i Cardiff

– Sees på som skiløpere

FC København-manageren opplevde også en røff tid med Köln i tysk Bundesliga. Han fikk nesten en hel sesong, men fikk fyken i april 2012 da nedrykksfaren var overhengende stor.

– Jeg tror noe av essensen er den skepsisen som ligger der fra starten av til trenere her oppe, fordi vi sees på som skiløpere. Og da må man helst ha resultater fort. I Köln var det "endspeil Solbakken" fra runde 3. Jeg gjorde helt sikkert for dårlig forarbeid før jeg startet i Köln, jeg burde visst hva slags "galehus" dette var. Det var en klubb i fullstendig oppløsning, sier Solbakken til VG.

Selv om det er blitt mange feilskjær for norske trenere i utlandet, finnes det også suksesshistorier. Henning Berg nyter for tiden livet som trener i polske Legia Warszawa. Han har en seiersprosent på nærmere 70 prosent etter ni måneder i jobben.

Også Åge Hareide har suksess i Malmö. Klubben topper Allsvenskan og deltar i det lukrative gruppespillet i mesterligaen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus