Leganger-punktum etter 20 år på toppen

LEGGER OPP: Keeperveteranen Cecilie Leganger har bestemt segf or å legge karrieren på hyllen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
LEGGER OPP: Keeperveteranen Cecilie Leganger har bestemt segf or å legge karrieren på hyllen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Cecilie Leganger (39) gir seg og tar farvel som historiens gigantkeeper. Hun slo gjennom i 1993-VM på hjemmebane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17-åringen spilte fantastisk i målet i hele turneringen da Norge tok bronse.

– Leganger er tidenes beste selv om Kjerstin Andersen, Heidi Tjugum og Katrine Lunde var og er fantastiske. Det trengs ikke noe målfoto for å avgjøre dette for meg. Hun var uredd, litt gutteaktig i spillestilen og steintøff. Jeg har ikke sett noe slikt noen gang, sier håndballeksperten Bent Svele i TV 2 til NTB.

Leganger ble den store skrekken for håndballeliten i 20 år. Spillestilen hennes var forut for sin tid, og hun utviklet seg også i godt moden alder.

– I samarbeid med Larvik har jeg de siste årene strukket og forlenget håndballkarrieren betydelig lenger enn opprinnelig tenkt. Til gjensidig glede og rikt på opplevelser. Det har hele tiden vært kjekt og har hatt i seg tilstrekkelig og rikelig med utfordringer. Dermed har motivasjonen og gleden over å prestere godt holdt seg på topp, heter den i uttalelse fra Leganger som Østlands-Posten gjengir.

Slutt

Målvakten ga seg på landslaget våren 2004. Hennes prestasjoner på klubb- og landslag har ikke sidestykke.

Etter en kamp mellom Danmark og Norge i Atlanta i 1995, sa den svenske keeperkonger Claes Hellgren at «Leganger er god nok til å spille i eliteserien i Sverige – for menn».

Han hadde akkurat sett Leganger slippe inn bare tolv mål på 60 minutter.

Sykdom i familien

Leganger har ikke spilt for Larvik i høst på grunn av sykdom i den nærmeste familien.

– Cecilie har vært en av de mest dedikerte og profesjonelle utøverne jeg noen gang har jobbet med. Det blir et stort savn både for Larvik Håndballklubb og internasjonal håndball å ikke ha Cecilie på banen. Vi håper likevel at vi fortsatt får se Cecilie i en eller annen rolle innen håndballen. Hun har mye å lære bort, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad.

Leganger spilte åtte mesterskap for Norge. Hun ble kåret til beste keeper i seks av disse

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus