Meny

Haugesund holdt unna RBK-presset

Haugesund-trioen Daniel Bamberg (t.h.), Torbjørn Agdestein og Vegard Skjerve jubler etter det første målet i 2-1-seieren over Rosenborg. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haugesund gjorde slutt på tapsrekken og slo Rosenborg 2-1 på eget gress søndag. Seieren sendte rogalandsklubben opp på trygg grunn i eliteserien.

FKH har de siste ukene stirret nedrykksspøkelset i hvitøyet. På sensommeren så laget ut til å ha kjempet seg ut av det verste, men Jostein Grindhaugs menn falt rett tilbake i nedrykkssumpa etter fire strake tap.

Mot Rosenborg var det først og fremst en sterk første omgang som sikret Haugesund alle poengene. For gjestene satte inn et sluttspurt som kunne gitt dem minst ett poeng i bagasjen hjem til Trondheim.

Tomas Malec utnyttet en keeperfeil og skapte spenning med sin 1-2-redusering ti minutter før slutt.

Les også: Stolpetreff senket endelig Odd

Rosenborg havnet tidlig i trøbbel på Haugesund stadion. Etter bare fire minutter laget Stefan Strandberg straffe da han felte FKH-angriper Torbjørn Agdestein. Fra ellevemeteren skulle Maic Sema gi vertene en perfekt start, men svensken slo ballen utenfor stengene. En svært svak straffe, men Sema skulle senere gjøre opp for seg.

Lite rytme

Haugesund fortsatte å legge press på et vaklende RBK-forsvar. Det betalte seg til slutt. Etter halvspilt omgang ordnet Daniel Bamberg 1-0. Noe heldig fikk han ballen servert etter et mislykket skuddforsøk fra Geir Ludvig Fevang.

Les også: Taktisk Start-triumf

Hos Rosenborg var det lite rytme å spore i vindkastene i Haugesund. Bare tre minutter etter det første baklengsmålet fikk trønderne et nytt slag i ansiktet. Fra høyre slo Bamberg ballen inn i feltet, der Sema til slutt fikk kontroll og pirket inn 2-0. Igjen slapt forsvarsarbeid av bortelaget.

Rett før pause var Sema nær å bli tomålsscorer, men 25-åringen utnyttet muligheten dårlig og skjøt rett på RBK-keeper Daniel Örlund.

Nerver

Haugesund overrasket forrige sesong ved å ta seriebronse. I år har nedturen vært enorm, men søndag fant Grindhaugs mannskap tidvis tilbake til spillet som i flere år kjennetegnet rogalandsklubben.

Les også: Sarpsborg knuste Sogndal

Men på tampen var vertene tydelig sluttkjørte. Rosenborg presset hardt etter at Malec reduserte. Slovaken fikk ballen servert fra FKH-keeper Per Morten Kristiansen.

Like etter skjøt innbytter Pål André Helland ballen i tverrliggeren, men det kom ikke flere scoringer for et medaljejagende Rosenborg.

Resultatet i Haugesund gjør at flere klubber øyner sjansen til å snappe seriebronsen. Rosenborg har et forsprang på to poeng ned til Lillestrøm og Strømsgodset, mens Vålerenga er mer på etterskudd. Oslo-laget er seks poeng bak trønderne.

Haugesund er ett poeng foran Brann på kvalifiseringsplassen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus