Stolpetreff senket endelig Odd

Lillestrøm gjorde slutt på Odds lange rekke av kamper uten tap. Her feires Stian Ringstads scoring i 2-0-seieren. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix.
Lillestrøm gjorde slutt på Odds lange rekke av kamper uten tap. Her feires Stian Ringstads scoring i 2-0-seieren. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix.

Petter Vaagan Moens perle ble starten på slutten for Odds rekordrekke uten tap. Lillestrøm gjentok vårens suksess og vant 2-0 på Åråsen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resultatet gjør at kampen om sølv og bronse åpnet seg realt seks runder før slutt. På toppen har Molde nå elleve poeng ledelse ned til Odd.

Oppløpet i gullkampen blir et gjesp.

Stian Ringstad skjøt inn 2-0 etter 71 minutter. Det var nesten en kopi av 1-0.

Telemarkingene hadde 18 kamper (15 i serie og tre i cup) uten nederlag før søndagens busstur til Romerike. LSK vant 2-0 i Skien 11. mai. Siden da var Odd uten tap.

Les også: Taktisk Start-triumf

Hvilte

Trener Dag-Eilev Fagermo sparte Herolind Shala og Pål Oldrup Jensen fra start. De kom inn etter en time, og begge går nok rett inn på laget i torsdagens cupkamp.

Hjemmeoppgjøret mot Sarpsborg har brygget fram virkelig fotballstemning i Skien. Det er ventet nesten 13.000 tilskuere på en utsolgt stadion.

Telemarkingene står med tap i sine fire siste NM-semifinaler, tre under Fagermo og en med Arne Sandstø som trener.

Semifinaleopptakten var preget av mye feilpasninger og liten aggressivitet i store deler av kampen for Odd.

Lillestrøm er i høstform. Det var en fullt fortjent triumf mot tamme telemarkinger.

Nede

LSK er oppe på fjerdeplass og har ferten av bronse. Moens skudd før pause var en praktscoring. Ballen ble hamret på innsiden av stolpen og inn.

Rett i forkant ble Ardian Gashi felt og småskadd. Odd fikk ikke frispark, men sparket ballen ut for å få fysioterapeuten inn.

LSK ventet ikke, angrep direkte og scoret umiddelbart uten mye protester.

Lillestrøm kviknet til i 2. omgang, og seieren kunne vært litt større. For Odd virket det som cuphåpet hemmet både spillere og trener denne gangen.

Men klubben har fortsatt et bra grep om sølvet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus