Lampard reddet City mot gamleklubben

Frank Lampard utlignet for Manchester City i 1-1-kampen hjemme mot Chelsea. Lampard spilte 13 år for Chelsea mellom 2001 og 2014. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix).

Frank Lampard inntok rollen som superinnbytter og ordnet 1-1 for Manchester City mot gamleklubben Chelsea søndag.

Etter 13 år var Lampards stolte Chelsea-epoke over da han i sommer forlot London-klubben. Søndag kom 36-åringen innpå og stoppet Chelseas seiersrekke.

Fem minutter før slutt pirket Lampard inn utligningen. Han ble servert av James Milner etter et vakkert City-angrep. Engelskmannen var behersket og feiret ikke målet mot sine gamle lagkamerater.

Lampard er lånt ut til Manchester City fra den nystartede MLS-klubben New York City fram til slutten av januar. I Chelsea scoret han over 200 mål på 600 kamper.

Supereffektivt

Chelsea så ut til å gå mot en sterk borteseier. Serielederen var nådeløs og supereffektiv da André Schürrle ga gjestene 1-0 i det 71. minutt. På bakre stolpe bredsidet den tyske innbytteren ballen i nettmaskene etter et glimrende innlegg fra Eden Hazard.

Chelsea scoret på sin første sjanse i storkampen. Målet kom fem minutter etter at Pablo Zabaleta strengt ble utvist for sitt annet gule kort. Før utligningen skjøt toppscorer Diego Costa i stolpen.

Det var City som styrte kampen fram til utvisningen av Zabaleta. Vertene kom til kampens første store sjanse det 57. minutt etter et godt trykk. En retur fra Chelsea-keeper Thibaut Courtois trillet mot Edin Dzeko, men i siste liten kom Ramires seg foran og reddet gjestene.

Forsiktig

Chelsea-manager José Mourinho valgte å la spillerne sine gå ut forsiktig mot hjemmesterke City. Lenge så kampen ut til bli en ren forsvarskamp, men bortelaget våget mer da det fikk spille i overtall de siste 25 minuttene.

Målet kom, men likevel holdt det ikke for Chelsea. En av Mourinhos mest betrodde menn skulle spolere hans perfekte seriestart. Etter fem runder leder Chelsea med tre poeng på Southampton og Aston Villa.

For City var det avgjørende å stoppe Chelsea fra å få en åtte poengs luke i gullkampen. Lampard-målet betyr at avstanden i stedet «bare» er på fem poeng.