Følelsesladd Hushovd-farvel

Hushovd er tidenes mestvinnende norske syklist. En strålende karriere fikk ikke noen stor avslutning, verken lørdag eller de to-tre siste årene. Arkivfoto: NTB scanpix.
Hushovd er tidenes mestvinnende norske syklist. En strålende karriere fikk ikke noen stor avslutning, verken lørdag eller de to-tre siste årene. Arkivfoto: NTB scanpix.

Thor Hushovd (36) takket av i en blanding av champagne, svette og tårer. Lørdag rullet han ut av sykkeltoppen med en beskjeden plassering i Belgia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GP Impanis-Van Petegem ble hans farvel. Der vant lagkameraten i BMC, Greg Van Avermaet.

Hushovd er tidenes mestvinnende norske syklist. En strålende karriere fikk ikke noen stor avslutning, verken lørdag eller de to-tre siste årene.

– Det er spesielt å oppleve dette for siste gang, sier han til VG.

Hushovd har vært plaget av sykdom og bare i glimt vist seg fra sin beste side de siste sesongene.

Han ble verdensmester på landevei i 2010, men hans store Tour de France-suksesser var med på å tenne sykkelinteressen for fullt i Norge. Hushovd vant hele ti TdF-etapper og tok poengtrøya ved to anledninger (2005 og 2009).

Fest

Allerede før start lørdag ble han gjort stas på av arrangør og konkurrenter med kake, tale og alkoholfri champagne i drikkeflasken.

Etter målgang var det planlagt markering på flere måter: I et VIP-telt rullet bilder fra gamle Hushovd-triumfer. Programmet utover kvelden var tettpakket, og med seg hadde sykkelrytteren kona Susanne og barna Isabel og Niklas.

Topp

Hushovd vant også etapper i Vuelta a España (tre) og Giro d'Italia (en) i en proffkarriere som startet i 1998.

– Dette er en spesiell dag, sier Atle Kvålsvoll til NTB.

Han har vært Hushovds personlige trener i mange år. Han fulgte lørdagens ritt og avskjedsdagen sammen med syklisten og familien hans.

Hushovd var gjennom mange ritt i ufyselig vær i Belgia i sin karriere. Lørdag skinte solen og bidro til 25 varmegrader på hans aller siste etappe.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus