Flere navn seiler opp som Solskjærs etterfølger

Foto: David Rawcliffe / Propaganda / NTB scanpix
Foto: David Rawcliffe / Propaganda / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede før Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær offisielt har forlatt klubben, seiler flere navn opp som aktuelle etterfølgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den skotske toppklubben Dundee Uniteds manager Paul Hartley har ifølge The Guardian dukket opp som et overraskelsesnavn, og er også mannen som visstnok ligger best an til å overta det sportslige ansvaret for den skakkjørte walisiske klubben.

Etter at nordmannen var krisesamtaler med styreformann Mehmet Dalman i London onsdag etter flere skuffende hjemmetap og en skuffende start på sesongen, venter en samlet britisk presse på en offisiell melding fra klubben allerede torsdag om at Cardiff og Solskjær sammen har blitt enig om å gå hver sin vei.

Les også: Solskjær fikk sparken i Cardiff City

Pulis og Robinson

Mesterskapsliga-klubben som møter Derby på bortebane lørdag, er ifølge The Guardian lystne på å handle svært raskt, og det er klart at Hartleys navn figurerer høyt på ønskelista. Den tidligere skotske landslagsspilleren tok over som Dundee-manager i februar, og er ifølge avisen bookmakernes favoritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen som gir lav odds hos bookmakerne er Tony Pulis som forlot Crystal Palace i august på grunn av uenigheter med ledelsen om veien videre, og MK Dons-manager Karl Robinson.

Tidligere Cardiff-manager Dave Jones og Craig Bellamy som avsluttet karrieren med klubben forrige sesong, kan også bli vurdert, skriver avisen.

30 millioner

Med Solskjær i managerstolen tapte Cardiff tolv av 18 kamper i eliteserien i vinter og vår, og nedrykket var dermed ikke til å unngå. Sesongen i den nest øverste divisjonen har åpnet med skarve åtte poeng på sju kamper, og tirsdagens 0-1-tap for Middlesbrough beseglet trolig kristiansunderens skjebne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wales Online skrev onsdag kveld at Cardiffs og Solskjærs advokater samme dag hadde forhandlet om en sluttavtale, som kan ligge på rundt 30 millioner norske kroner.

Dersom Solskjær må gå, følger han i Henning Bergs og Ståle Solbakkens fotspor. De fikk sparken etter henholdsvis to og åtte måneder i sine britiske klubber.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Slag i trynet

Ole Gunnar Solskjær ble ansatt i den walisiske klubben 2. januar i år. Samme sesong ble det nedrykk fra Premier League. Fasit så langt denne sesongen er åtte poeng på sju kamper og 17.-plass på tabellen. De to seneste hjemmetapene mot Norwich og Middlesbrough har fått mange supportere til å rope på Solskjærs avgang.

– Tapet mot Boro var et slag i trynet for Solskjærs håp i Cardiff. Det var mye misnøye og rop om avgang etter tapet mot Norwich, og de har vokst seg større nå, sier sjefsreporter på Cardiff i Wales Online, Steve Tucker, til NTB.