Hareide fikk Juve-tips fra Solbakken

Åge Hareide vet det blir tøft når Malmö møter Juventus på bortebane i mesterligaen tirsdag. (Foto: Thomas Johansson, TT / NTB scanpix)
Åge Hareide vet det blir tøft når Malmö møter Juventus på bortebane i mesterligaen tirsdag. (Foto: Thomas Johansson, TT / NTB scanpix)

Åge Hareide debuterer tirsdag som mesterligatrener med Malmö borte mot Juventus. I oppladningen har han fått råd fra Ståle Solbakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noe av det første Solbakken gjorde i starten av sin annen periode i FC København var å lede det danske hovedstadslaget til 1-1 hjemme mot Juventus i fjorårets mesterligapremiere.

Ett år senere er det Hareides tur til å møte den italienske seriemesteren når gruppespillet i den gjeveste europacupen sparkes i gang tirsdag. 60-åringen har i forberedelsene rådført seg med Solbakken.

– Jeg snakket med Ståle i går (søndag), og jeg har fått den informasjonen og erfaringene han fikk mot Juventus i fjor. Det var nyttig, sa Hareide under mandagens pressekonferanse, ifølge Aftonbladet.

Riktignok bød ikke tipsene på noen overraskelser for den tidligere norske landslagssjefen.

– Rent taktisk sett var det veldig nær det vi hadde tenkt og planlagt å gjøre mot Juventus.

Les også: Hareide terper taktikk foran Juventus-møtet

Skandinavisk motstand

Det er tredje år på rad at Juventus møter et skandinavisk lag i mesterligaens lukrative gruppespill. For to sesonger siden møtte italienerne danske Nordsjælland, og også den gang klarte de bare 1-1 på bortebane.

Tirsdag har de derimot hjemmebanefordel mot Malmö. Og i Torino var Juventus overlegen mot både Nordsjælland (4-0) og FCK (3-1).

– Vi vet at det blir et tøft møte, og vi er nødt til å utnytte det vi er gode på. Det gjelder alltid når du møter slike gode lag. Vi er nødt til å spille veldig taktisk. Der ligger nøkkelen, sa Hareide til NTB mandag.

Les også: Deila ber om tålmodighet

5-3-2

Ifølge Aftonbladet kommer Hareide til å stille opp MFF-laget i 5-3-2 mot Juventus. Formasjonen ga svenskene stor suksess da østerrikske Salzburg ble banket 3-0 på hjemmebane. Storseieren sikret Malmö mesterligabilletten.

Selv vil ikke Hareide si noe om han stiller med en rekke på fire eller fem forsvarsspillere tirsdag.

– Du får vente og se. Vi skal ikke gi italienerne for mye (informasjon), sa Hareide mandag.

Aftonbladet mener å vite at dette er Hareides utvalgte startellever mot Juventus: Robin Olsen – Anton Tinnerholm, Erik Johansson, Markus Halsti, Filip Helander, Pa Konate – Emil Forsberg, Enoch Kofi Adu, Magnus Eriksson – Markus Rosenberg, Isaac Kiese Thelin.

Personvernpolicy