Scholes: – Liverpool er en mesterliga-outsider

KAN OVERRASKE: Liverpool har kvalitert til å gå langt i mesterligaen, mener Paul Scholes. Foto: Afp / NTB scanpix
KAN OVERRASKE: Liverpool har kvalitert til å gå langt i mesterligaen, mener Paul Scholes. Foto: Afp / NTB scanpix

Den tidligere Manchester United-profilen Paul Scholes tror Liverpool kan overraske i mesterligacomebacket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool møter tirsdag kveld bulgarske Ludogorets i mesterligaåpningen. Det er rødtrøyenes første kamp i Europas gjeveste europacup på fem år.

Scholes, som vant mesterligaen med United i 1999 og 2008, mener det blir tøft for bortelagene å møte Liverpool på Anfield. Han tror Merseyside-klubben kan avansere langt i comebacksesongen.

– Liverpool er den store outsideren blant lagene som kan gå helt til topps. Brendan Rodgers har gjort en fantastisk jobb. Stilen han har innført er spennende å se på. Jeg føler de kan gjøre det veldig bra, sier Scholes.

– Deres største fordel er hjemmepublikummet. Anfield har alltid vært en vanskelig arena for bortelagene, legger han til.

Les også: Keeperkrise for Liverpool-motstander

Tror på Balotelli

Liverpool mistet i sommer stjernespissen Luis Suárez til Barcelona, men Scholes tror Mario Balotelli kan vise seg å bli en god erstatter.

– Suárez er en fantastisk spiller, men ikke glem at de har hentet Balotelli. Han kan være en matchvinner når han har dagen.

Manchester City innleder mesterligaen borte mot Bayern München onsdag. Lagene møttes også i fjorårets gruppespill.

– Mesterligaen er Citys hovedmål denne sesongen. Eierne vil se laget kjempe om å vinne turneringen. De har en tøff gruppe i år, men med de spillerne City har, finnes det ingen unnskyldninger om det ikke går bra, mener Scholes.

Les også: Villa fortsatte storspillet og senket Liverpool

Tviler på Arsenal

Han er mer tvilende til om Arsenal kan gå langt i mesterligaen. London-klubben er i gruppe med Borussia Dortmund, Anderlecht og Galatasaray.

– De går alltid videre fra gruppespillet. Problemet til Arsenal er når de skal møte topplagene. De virker ikke å ha en sterk nok styrke mentalt når motstanden blir tøff.

Chelsea har fått en pangstart på Premier League med full pott etter fire serierunder. Scholes tror José Mourinho først og fremst prioriterer serien denne sesongen.

– Selv om mesterligaen alltid er det største trofeet et lag kan vinne, er nok Premier League hovedmålet for Chelsea. Spør du Mourinho om hva han ønsker å vinne akkurat nå, så tror jeg svaret er Premier League, sier han.

Chelsea har ikke vunnet den engelske ligaen siden 2010. Laget gikk til topps i mesterligaen i 2012.

Personvernpolicy