Van Gaal krever mer fra Di María

KANONKAMP: Ángel Di María fikk en utmerket hjemmedebut for Manchester United, men manager Louis van Gaal mener argentineren må bli enda bedre. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix)
KANONKAMP: Ángel Di María fikk en utmerket hjemmedebut for Manchester United, men manager Louis van Gaal mener argentineren må bli enda bedre. (Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix)

Ángel Di María både scoret og serverte i Manchester Uniteds 4-0-seier over QPR. Manager Louis van Gaal var likevel ikke helt fornøyd med argentinerens hjemmedebut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uniteds rekordkjøp glitret på Old Trafford søndag. Etter 24 minutter sendte han rødtrøyene i føringen med et frisparkmål.

I tillegg til å være sentral i det oppbyggende spillet på mål nummer to og tre, la Di María inn et lavt skudd til Juan Mata forut for 4-0 etter en snau time. Premier League fikk for alvor se hvilken stjernespiller 600-millionersmannen er.

Mange balltap

Selv om United-sjef van Gaal likte mye av det han så, ville han ikke kaste seg på supporternes og medienes bølge av superlativer.

– Når du har bidratt til tre mål og scorer ett selv, kan du ikke ha spilt dårlig. Men han hadde mange unødvendige balltap, så vi kan gjøre det bedre. Det gjelder også Ángel Di María, sa nederlenderen.

Den argentinske playmakeren ble byttet ut med krampe etter 82 minutter.

– Di María er OK. Normalt må du kunne spille 90 minutter uten å få krampe, men det er også et positivt tegn på at han ga alt, mente van Gaal.

Vil bli mestscorende

Manchester United avsluttet kampen mot Queens Park Rangers med innbytter Radamel Falcao sammen med Robin van Persie på topp, mens Wayne Rooney spilte i «nummer 10-rollen». Van Gaal vil ikke være med på at dagens United-lag har det beste angrepet i hans tid som trener.

– Jeg har allerede jobbet i dette yrket i nesten 35 år, og jeg har alltid stått for offensiv og angrepsvillig fotball. Alle mine lag har vært mestscorende i serien, så jeg håper at vi ved sesongslutt er det mestscorende laget.

Søndagens seier var Uniteds første for sesongen. Storklubben fikk kontakt med sine rivaler som kjemper om mesterligaplassene. Etter fire runder er United riktignok sju poeng bak serieleder Chelsea, men det skiller bare to poeng opp til Manchester City og ett til Arsenal og Liverpool.

Personvernpolicy