Deila ber om tålmodighet

Ronny Deila har fått en stri start på Celtic-livet, men kunne i helgen juble for en etterlengtet seier. Han ber om tid for å få skikk på det skotske storlaget. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix)
Ronny Deila har fått en stri start på Celtic-livet, men kunne i helgen juble for en etterlengtet seier. Han ber om tid for å få skikk på det skotske storlaget. (Foto: Russell Cheyne / Reuters / NTB scanpix)

Celtic-manager Ronny Deila mener det vil ta tid før laget hans er i stand til å levere topprestasjoner uke etter uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Strømsgodset-treneren har ikke fått en enkel start på tilværelsen i skotsk fotball. Lørdag ledet han Celtic til storklubbens første seier på fem kamper (alle turneringer inkludert) da Aberdeen ble slått 2-1 på eget gress.

Før kampen hadde ikke Celtic vunnet siden 16. august. Deilas mannskap røk ut for slovenske Maribor over to kamper i mesterligakvalifiseringen, mens det kun ble ett poeng etter seriemøtene med Inverness (tap) og Dundee (uavgjort).

– Det vil ta tid før vi er på vårt beste. Mange av spillere har ikke spilt kamper på en stund, og de må få tid til å gli inn i laget, sa Deila etter lørdagens viktige trepoenger.

Så potensialet i laget

Mot Aberdeen så han glimtvis den fotballen han ønsker at Celtic skal spille.

– Vi hadde perioder i kampen der vi spilte meget bra. Du kunne se potensialet som ligger i laget. Vi skulle ha avgjort kampen raskere enn vi gjorde, men vi spilte på et veldig høyt nivå i deler av første omgang, sa Deila.

Nordmannens neste utfordring er østerrikske Salzburg. Torsdag innleder Celtic europaligaen på bortebane. Deila er sikker på at laget hans kan få med seg noe hjem fra Østerrike.

– De er et godt lag. Jeg vil tro at de i likhet med oss er veldig skuffet over at de ikke spiller i mesterligaen, men jeg tror vi har en god sjanse, mener Deila.

Europaliga

Salzburg har satset stort i flere år, men den østerrikske storklubben har gang på gang mislyktes i jakten på mesterligafotball. I år var det Åge Hareides Malmö som knuste klubbens drøm om spill i den gjeveste europacupen.

Celtic er nummer fire på tabellen i skotsk eliteserie. Med én kamp mindre spilt er Deilas lag tre poeng bak serieleder Hamilton.

Søndag tar storklubben imot Motherwell hjemme på Celtic Park.

Personvernpolicy