Stabæk nær ny kontrakt etter sterk borteseier

Stabæk kunne juble for tre viktige poeng borte mot Start søndag. (Bildene vises med tillatelse fra TV 2)

Med 3-2-seier borte mot Start søndag tok Stabæk et langt steg mot spill i eliteserien også neste sesong.

Mål av Fredrik Brustad, Andrew Jacobson og Franck Boli var nok til at Bob Bradleys menn tok med seg alle tre poengene hjem fra Kristiansand.

Seieren, lagets fjerde på bortebane for sesongen, betyr at Stabæk klatrer til 8.-plass på tabellen. Med sju kamper igjen er avstanden ned til både kvalifisering og direkte nedrykk nå ni poeng. For Start er avstanden ned kun fire poeng.

– Vi både startet og avsluttet bra i annen omgang. Dette var en god seier for oss, sa Stabæk-trener Bob Bradley til C More etter seieren.

Tidlig scoring

Det var Start som var marginalt best i den første omgangen. Espen Børufsen, Espen Hoff og Seyi Olofinjana fikk hver sin mulighet før pause. For gjestene var det Fredrik Brustad som sto bak det lille som ble skapt de første 45 minuttene.

Samme Brustad brukte kun tre minutter på å score kampens første mål etter pause. Stabæk beholdt ballen etter en stor sjanse for Boli. Det endte med at formspiller Magne Hoseth slo inn. Innlegget var av høy kvalitet, og Brustad kunne enkelt stange ballen i mål fra kort hold.

– Vi snakket i pausen om hvordan vi skulle heve oss. Det synes jeg vi klarte. Spillerne har lov til å være fornøyd i kveld, sa Bradley.

Start slo tilbake da innbytter Matthías Vilhjálmsson gjorde utligningsmålet. Fem minutter etter at han entret banen stanget han inn et frispark fra Zlatko Tripic. Da var det spilt 66 minutter.

– Jeg synes vi var det beste laget før pause. Men så gjør vi det vanskelig for oss med å komme tidlig bakpå i annen omgang, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More.

Sterk avslutning

Stabæk var ikke ferdige. Etter 72 minutter førte Andrew Jacobson ballen framover. 20 meter fra mål fyrte han av et skudd som Start-keeper Terje Reinertsen burde avverget. Men keeperreserven, som står i Håkon Opdals skadefravær, fikk ikke opp armene. Dermed var Stabæk tilbake i ledelsen.

Og seks minutter senere fikk Boli enormt med rom i Starts forsvar. Han rundet Reinertsen og trillet enkelt inn kampens fjerde mål.

På overtid skapte Ernest Asante spenning i en kort stund da han reduserte til 2-3, men like etter blåste dommer Ken Henry Johnsen av oppgjøret.