Klassemål av Sanchez hjalp ikke Arsenal

JEVNT: Det endte til slutt 2-2 mellom Arsenal og Man City, men 2-1-målet til Alexis Sanchez blir nok stående som kampens høydepunkt. (Bildene vises med tillatelse fra TV 2)

Et nydelig volleyskudd av Alexis Sánchez til 2-1 for Arsenal kvarteret før slutt var ikke nok til seier. Martín Demichelis' utligning sørget for at Manchester City kunne reise nordover med 2-2 i sekken.

Arsenal – Manchester C. 2-2 (0-1):

Mål: 0-1 Sergio Agüero (28), 1-1 Jack Wilshere (63), 2-1 Alexis Sanchez (74), 2-2 Martin Demichelis (83).

City hadde noen gigantmuligheter til å avgjøre mot tampen, men det ebbet ut til 2-2.

For Arsenal var det selvsagt skuffende etter at de hadde klart å snu kampen med scoringen til Sanchez etter 74 spilte minutter.

– Jeg synes vi viste god moral med å komme tilbake fra å ligge under 0-1, men etter å ha ledet 2-1 er vi skuffet over ikke å vinne.

Chileneren nettet i sin tredje Arsenal-kamp på rad og har vist seg som en god investering etter overgangen fra Barcelona i sommer. 25-åringen mottok ballen etter en heading fra Jack Wilshere, og 25-åringen var iskald da han plasserte ballen forbi Englands landslagskeeper Joe Hart.

Da 2-1-scoringen kom var det gått bare 11 minutter siden nevnte Wilshere hadde sørget for utligning til 1-1 på Emirates.

Fine mål

Også 1-1-scoringen var et mål i verdensklasse. Aaron Ramsey frispilte Wilshere som elegant dro seg fri og like lekent lobbet ballen over en utrustende Joe Hart.

Da ble det skikkelig stemning i Nord-London. En stemning som bare steg da et nytt hjemmemål kom ti minutter senere.

Dessverre for hjemmefansen fikk de ikke se laget sitt ta tre poeng. Headingen til Demichelis på pasningen til Alexandar Kolarov var det lite å gjøre med.

Farligst

Arsenal dominerte i starten på kampen mot City. Hjemmelaget produserte hele fem avslutninger i de første 15 minuttene, men mål ble det ikke.

Manchester City virket sikre bakover, og ikke minst var de giftigere framover enn vertene.

0-1-målet til City kom da også på en klassisk kontring. Jesus Navas raidet på høyrekanten, og det flate innlegget fant Sergio Agüero på løp. Argentineren var nær sagt som vanlig bitende effektiv foran kassa.

Danny Welbeck spilte fra start i debuten for Arsenal og kunne med litt hell og dyktighet ha scoret etter 12 minutter. Vippen hans over Joe Hart endte i stolperota.

– Jeg er fornøyd, fordi jeg tror at det vil bli veldig vanskelig å forsvare tittelen, sa Pellegrini etter kampen.

Tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard debuterte for Manchester City. Han ble byttet ut til pause.

Da lagene møttes i Community Shield helgen før seriestart vant Arsenal 3-0. Denne gangen endte det med poengdeling. Arsenal er ubeseiret så langt i sesongen, men spilte sin tredje uavgjortkamp på rad lørdag.