Suveren Brækhus med historisk seier

Cecilia Brækhus (32) var overlegen mot IBF-mester Ivana Habazin og vant som første kvinnelige bokser sitt fjerde VM-belte lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Cecilia Brækhus:

* Alder: 32 (28. september 1981)

* Yrke: Proffbokser

* Vektklasse: Weltervekt (66,7 kg)

* Høyde: 1,71 meter

* Vekt: 65 kg

* Proffkamper: Ubeseiret i 26 kamper (7 knockoutseirer)

* Trener: Otto Ramin

* Promotor: Nisse Sauerland

* Bosted: Berlin

* Verdensmester i WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization) og IBF (International Boxing Federation)

* Aktuell: Ble historisk som første kvinnelige bokser med fire VM-belter da hun slo Ivana Habazin på poeng i København lørdag.

«Førstedamen» fra Bergen beviste nok en gang at hun er verdens beste kvinnelige bokser – iallfall i weltervekt.

Der den litt tyngre Habazin viste røff stil og veivet av gårde med armene, bokset Brækhus kontrollert og styrte til sin 26 strake proffseier.

Les hele kampreferatet i livesenteret nederst i saken

Det skjedde til stor, norsk entusiasme i arenaen Tap1 i København. En betydelig del av de rundt 2000 tilskuerne var norske. De sang og heiet det de kunne for å løfte Brækhus til seier.

– Det er vanskelig å finne ord. Jeg har bare en ting å si, og det må dere høre nøye på. Dette kommer fra hjertet: Uten dere er det ingen meg. Bare sånn at dere er klare over det. Okei?, sa Brækhus stolt over høyttaleranlegget etter triumfen.

Hvordan føles det å være historisk med fire VM-belter?

– Det føles innmari bra. Jeg synes de kler meg, sa Brækhus til NTB.

Hva synes du om atmosfæren her?

– Jeg har hatt en helt fantastisk kveld. Tusen takk til hele Norge for at jeg får gjøre dette her.

Ingen tvil

32-åringen satte titlene i WBA, WBC og WBO på spill, men de ble aldri truet i lørdagens storkamp. Habazin, som før kampen sto med 13 seirer og kun ett tap på proffnivå, ble etter hvert sliten og fikk store problemer med raske og tekniske Brækhus.

En avgjørelse gjennom knockout kom ikke, men det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne. De tre dommerne ga Brækhus en enstemmig seier med poengsummene 100-90-100-90-100-90.

Dermed kunne den norske «førstedamen» innkassere IBF-beltet hun har drømt om i lang tid. Som første kvinnelige bokser i historien innehar hun alle fire beltene i sin vektklasse.

– Det var moro. Hun veier fem kilo mer enn meg, så jeg bestemte meg for å ikke gå for knockout. Jeg ville vise fram boksingen min og hva jeg har lært den siste tiden. I tiende runde var jeg nær, men jeg koste meg og hadde det kjempegøy, sa Brækhus til Viasat.

Offensiv

Brækhus gikk offensivt til verks og skapte tidlig trøbbel for sin kroatiske motstander lørdag. Allerede i første runde fikk hun inn noen solide treff.

Slik fortsatte kampen i stor grad, selv om man fikk se en noe røffere Habazin i annen og starten av tredje runde. Hun virket til å bli ganske fort sliten, og dermed kunne rutinerte Brækhus sikre nok en seier.

Hvem Brækhus vil møte neste gang for å få en ny utfordring er foreløpig usikkert. Blant annet har hun vurdert å gå ned én vektklasse, mens franske Anne Sophie Mathis ønsker å møte bergenseren i en klasse over, super mellomvekt.

Personvernpolicy