Meny

Trafikkadvokat tror på ubetinget fengsel for Northug

Trafikkadvokaten Terje Amland tror Petter Northug (bildet) blir dømt til ubetinget fengsel. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trafikkadvokaten Terje Amland tror Petter Northug kommer til å få 30 til 40 dagers ubetinget fengselsstraff etter promillekjøringen 4. mai.

– Straffebestemmelsene i forbindelse med promillekjøring blir trukket opp i veitrafikklovens paragraf 31. Der står det at det normalt skal gis bot og ubetinget fengsel for en promille som overskrider 1,2, sier Amland til NTB.

Han legger til at det ikke bare er størrelsen av promillen som virker inn på straffeutmålingen, men graden av påvirkningen spiller også en stor rolle.

– Retten må ta stilling til eventuelle skjerpende omstendigheter – om det har skjedd skade på personer eller ting, og det har det jo i dette tilfellet i og med at promillekjøringen endte med kollisjon.

Les også: Tøff tid for Northug

Han understreker at han ikke kjenner til saken utover det han har lest i mediene. Derfor synes han det er vanskelig å si noe sikkert hva straffen skal ende på, men han mener på et generelt grunnlag at Northug nok må belage seg på 30-40 dagers ubetinget fengsel, kanskje noe mer, avhengig av forholdene og det retten eventuelt vurderer som skjerpende omstendigheter.

Amland får støtte i sine synspunkter av flere andre trafikkadvokater som også har sett på denne saken med Petter Northug.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus