Høgmo: – Vi strakk ikke helt til

Per-Mathias Høgmo hadde ingen problemer med å innrømme at Norge var nest best mot Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Per-Mathias Høgmo hadde ingen problemer med å innrømme at Norge var nest best mot Italia. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Per-Mathias Høgmo måtte konstatere at landslaget hans kom til kort da EM-kvalifiseringsalvoret startet. Han måtte gratulere Italia med en fortjent seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I første omgang lyktes vi relativt bra med det vi ønsket å få til. Vi ville presse relativt høyt og gjorde det i perioder. Vi vant ballen i en del gunstige situasjoner, og første omgang var godt gjennomført ut fra motstanderen vi møtte, sa han.

– I annen omgang så vi at vi ikke helt strakk til. Vi møtte et godt lag med sterke individuelle spillere, og Italia vant etter hvert fortjent, men jeg gir gutta stor «kred» for viljen de viste gjennom hele kampen.

Kritikk

På pressekonferansen fikk han flere kritiske spørsmål etter at Norge ikke skapte en eneste klar målsjanse på hjemmebane.

– Vi vet det er en avstand opp til Italia, som er ett av verdens beste lag. Vi skapte ikke mange sjanser i første omgang, men det var en del nestensituasjoner. I kvaliteten på siste pasning har vi mye å gå på. Det skremmer meg ikke, men det er en utfordring å bli dyktigere til å skape sjanser og ikke minst score mål når vi møter denne type lag, sa han.

Måtte legge om

Han måtte også svare på hvorfor han brukte 4-5-1-formasjon etter å ha sverget til 4-4-2 i helle oppkjøringsperioden unntatt forrige kamp mot England.

Les også: Marerittstart for Norge

– Vi har jobbet mye med 4-4-2, og den ligger der til å kunne ta fram når vi skal gjøre det. Da vi møtte Russland (i juni) ble vi spilt veldig rundt, og vi måtte legge om, sa han.

– Vi møtte et av verdens beste lag, og det er god læring i dette. I VM var Italia laget som hadde ballen mest. Vi kunne nesten ikke møtt en mer utfordrende motstander.

Kroatia og Bulgaria, lagene Norge først og fremst må kjempe mot om EM-plass, vant begge onsdag. Høgmo ville ikke si noe om de andre lagene i gruppen etter tapet mot Italia.

Norges neste kamper er borte mot Malta og hjemme mot Bulgaria i oktober. (©NTB)

Personvernpolicy