Brann må kutte 15 millioner

Det er tunge tider i Brann for tiden. Ledelsen varsler at klubben må kutte 15 millioner kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
Det er tunge tider i Brann for tiden. Ledelsen varsler at klubben må kutte 15 millioner kroner. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.

Sportsklubben Brann varsler både nedbemanning og oppsigelser når den nå skal kutte minst 15 millioner kroner innen neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag kunne Bergens Tidende avsløre at Brann må kutte 15 millioner kroner i løpet av det neste året. Daglig leder i eliteserieklubben, Roald Bruun-Hanssen, sier at ingen kan føle seg trygg på å unngå nedskjæringer.

– Vi har hatt lavere inntekter enn vi håpet på og må derfor tilpasse. Det vi ser på nå er et kostnadskutt i størrelsesorden 15 millioner kroner, bekrefter han overfor BT.

Også sportslig avdeling kan oppleve kraftige kutt. Trolig må trener Rikard Norling klare seg uten flere av sine støttespillere rundt laget kommende sesong.

– Jeg er blitt informert om hva som skjer, og så vil vi gå inn og se på hva som er mulig og hvilke rammer vi får, sier treneren til Bergensavisen.

Brann-spillerne har også fått beskjed om situasjonen i klubben.

– Det er alltid trist når sånne ting er nødvendig, men det er dessverre en del av virkeligheten i norsk fotball nå. Vi vet hva som rører seg og hvordan situasjonen har vært for norske klubber de siste årene, sier kaptein Erlend Hanstveit til BT.

Personvernpolicy