Meny

Seier eneste mulighet for Brækhus

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cecilia Brækhus venter en tøff tittelkamp mot Ivana Habazin, men er fast bestemt på å vinne og skrive historie i København lørdag.

– Jeg ser ingen annen utgang enn å gå fra kampen med alle fire beltene, sa en selvsikker 32-åring da hun møtte pressen i Oslo få dager før kampen.

Igjen setter Brækhus sine tre mesterbelter på spill, men denne gangen ligger en stor, ekstra gulrot i potten: Habazin er verdensmester i weltervekt i International Boxing Federation. Vinneren av lørdagens storkamp blir historisk som første kvinnelige bokser med fire tittelbelter.

– Dette skal bli kronen på verket for meg. Men det blir ingen «walk in the park», fastslo Brækhus.

– Tidenes største

Hun venter elektrisk stemning og norske fans i ryggen i arenaen Tap 1 i den danske hovedstaden. Promotor Nisse Sauerland beskriver kampen som tidenes største innen kvinneboksing.

Forhåpentlig ender den med at den norske «førstedamen» skriver seg inn i sportens historiebøker med gullskrift.

– Det har veldig mye å si for motivasjonen. Jeg har noen veldig tøffe kamper bak meg. Når jeg har bokset mot slike beintøffe jenter som (Anne Sophie) Mathis og (Oxandia) Castillo, må det noe spesielt til for virkelig å få den gløden og tenningen igjen. Og den har jeg nå, sier Brækhus til NTB.

Sterk motstander

I ringen i København venter den åtte år yngre kroaten Habazin, som så langt i karrieren har vunnet 13 av sine 14 proffkamper. Brækhus er fortsatt ubeseiret i sine 25, og ekspertene tror nummer 26 kommer lørdag.

– Det er én ting jeg aldri gjør: Å undervurdere en motstander. Jeg vil ikke si at hun er like tøff som de tøffeste jentene jeg har gått mot. Men jeg vet at hun har trent veldig hardt, at hun har en tøff bakgrunn og at hun vil være i knallform. Så jeg undervurderer henne ikke et sekund.

– Hva vet du om henne?

– Hun har én knapp, og det er framover. Og så ser jeg at hun er fysisk sterk. Det ser ut som hun kan være et par kilo tyngre enn meg. Men jeg er også blitt litt raskere og mer eksplosiv, så det kan faktisk være til min fordel, sier Brækhus.

Brækhus favoritt

Tidligere proffbokser og Viasat-ekspert Thomas Hansvoll har fulgt mange av Brækhus' kamper på nært hold. Han holder nok en gang bergenseren som favoritt.

– Habazin er ikke typisk A4 i stilen og vanskelig å bokse mot. Det er vel det som kan gjøre det til en liten utfordring. Men det er ingen tvil om at Cecilia er stor favoritt. Jeg har fortsatt ikke sett noen med det samme, gode tekniske spekteret, sier Hansvoll til NTB.

Samtidig understreker han:

– Habazin kommer inn med selvtillit. Hun har allerede et belte, og for henne er dette en kjempesjanse. Hun er tøff og går for å vinne, og jeg tror ikke hun er redd for Cecilia.

Alt ligger med andre ord til rette for en real kamp under Nordic Fight Night-stevnet i København. (©NTB)

Se utdrag fra dagens pressekonferanse:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus