Meny

Carlsen signerte VM-kontrakten

Magnus Carlsen takker ja til kontrakten som sier at han skal møte Vishy Anand til VM-kamp i Sotsji. (Foto: Stringer / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen signerte kontrakten som sier at han vil møte Vishy Anand til VM-kamp i Sotsji. Det melder VG.

Magnus Carlsen og hans støtteapparat har kviet seg lenge for å signere VM-kontrakten. De har prøvd å få kampen mot indiske Anand utsatt eller flyttet fra Sotsji. Den usikre situasjonen i Øst-Ukraina er en av flere ting som gjør det kontroversielt å spille i Russland.

Carlsen ville mistet sin VM-tittel om han ikke hadde skrevet under.

– Magnus spiller VM. Han har lyst til å spille. Han er verdensmester i sjakk. Han har lyst til å forsvare tittelen sin, sier Carlsens manager Espen Agdestein til avisen.

Carlsen har den siste halvannen uken deltatt i turneringen Sinquefield Cup, hvor han til slutt havnet på 2.-plass. Turneringen er en av grunnene til at avgjørelsen om å signere kontrakten har drøyd.

– Det har vært en glede å signere autografer for fans i St. Louis. Etter turneringen fant jeg tid til å signere en til, skrev Carlsen på sin Twitter-konto, med et bilde av at han selv signerer en kontrakt.

Carlsens far, Henrik, og manager Agdestein leverte den signerte kontrakten til resepsjonen på delegasjonens hotell. Der skulle den videresendes til Det internasjonale sjakkforbundet (FIDE).

VM-kampen mellom Carlsen og Anand vil bli spilt fra 7. til 28. november.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus