Meny

Platini: – Russland og Qatar er riktig beslutning

KRITIKK: Kritikerne har vært mange etter at Russland og Qatar fikk VM i henholdsvis 2018 og 2022. Michel Platini mener tildelelsen var korrekt. FOTO: AP Photo/Claude Paris / NTB Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UEFA-president Michel Platini støtter FIFAs avgjørelse om å legge VM i 2018 til Russland og Qatar i 2022.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har fått mye kritikk for å legge VM til Russland i 2018 på bakgrunn av hendelsene i landet den siste tiden og til Qatar i 2022.

I et intervju publisert søndag gikk president i det europeiske fotballforbundet (UEFA), Platini, ut og støttet avgjørelsen om ha mesterskapet i Russland og Qatar.

– Med utvikling av fotball i tankene, var det riktig avgjørelse, sa Platini.

Også i 2010 var Platini fornøyd med de to vertsnasjonene.

– Med Qatar og Russland, har jeg valgt land som aldri har hatt gleden av å ha et VM, sa presidenten.

Flere land truer med å boikotte et eventuelt mesterskap i Russland på grunn av landets konflikt med Ukraina, mens Qatar har blitt kritisert for å bryte menneskerettighetene i byggingen av arenaer til mesterskapet.

Det har også vært spekulert i om det har vært korrupsjon inne i bildet rundt prosessen for å legge VM til Russland og Qatar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus