Meny

Ny remis for Carlsen i Sinquefield Cup

Ny remis for Carlsen i Sinquefield Cup

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magnus Carlsen spilte fredag nok en remis i prestisjetunge Sinquefield Cup i USA. Han la ikke skjul på at han var skuffet.

Carlsen lå lenge godt an i partiet mot andremann på verdensrankingen, armeneren Levon Aronian, men på slutten glapp det.

– Jeg syntes jeg spilte helt greit, men det var jo en tåpelig feil på slutten som gjorde at jeg ikke vant. Det er ikke sikkert at sluttspillet var vunnet for meg, men sånn som det ble, så hadde jeg en enkel måte å vinne på, og da er det veldig surt ikke å ta den, sa Carlsen til VG etter kampen.

Selv om kampen om turneringseieren ble avgjort i går da det ble remis mot italienske Fabiano Caruana – for øvrig Caruanas første poengtap i turneringen – betyr fredagens remis i partiet mot Aronian at kampen om andreplassen er mer åpen.

Veselin Topalov fra Bulgaria spilte nemlig remis mot franske Maxime Vachier-Lagrave og ligger nå bare et halvt poeng bak Magnus Carlsen.

Hvis nordmannen taper sitt siste parti mot nettopp Topalov, kan Carlsen gå glipp av andreplassen.

Men med remis eller seier er kampen avgjort i Carlsens favør.

Italienske Caruana har allerede vunnet turneringen etter at han nå har åtte poeng. Caruana spilte sin andre remis i turneringen mot amerikanske Hikaru Nakamura fredag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus