Meny

Suárez: – Jeg må tenke mer på det jeg gjør på banen

Luis Suárez gleder seg til comebacket neste måned. (Foto: Gustau Nacarino / Reuters / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først 25. oktober får Luis Suárez lov til å spille fotballkamper igjen. Barcelona-stjernen innrømmer at han må gjøre noe med oppførselen sin på banen.

Spissen har flere ganger fått karantene etter å ha bitt motspillere. Utrolig nok klarte Uruguay-angriperen å gjøre det igjen under fotball-VM, hvor han bet Italias Giorgio Chiellini i skulderen. FIFA reagerte raskt. Straffen ble fire måneders utestengelse fra all fotball.

Suárez vet han vil følges tett i comebacket neste måned. Han er ikke redd for oppstyret.

– Jeg er rolig, for det var også vanskelig mens jeg var i England. Men jeg klarte å leve med det, sier Suárez i et intervju med Barcelonas eget nettsted.

Flere øyne mot seg

Spanjolene kjøpte Suárez fra Liverpool for rundt 750 millioner kroner i sommer.

– Jeg er vant til å spille med denne formen for press. Kanskje ikke så mye press, men det at alle følger med på hva akkurat du gjør, sier Suárez.

– Folk følger med på hva du gjør. Det er bare noe du må venne deg til, og i enda større grad nå som jeg spiller for det beste laget i verden. Det er flere øyne enn noensinne som følger med, fortsetter spissen.

– Og spesielt etter det som har skjedd, blir det enda mer oppmerksomhet. Du må være våken, akseptere ansvaret og opptre smart, sier Suárez.

Mye lidelse

Den tidligere Liverpool-angriperen gleder seg til å komme i gang med å spille kamper for sin nye klubb.

– Sannheten er at det er mye lidelse. Jeg har vært suspendert i noen kamper, og det er vanskelig nå siden det fortsatt gjenstår noen jeg ikke får spille. Du føler deg hjelpeløs, for du kan ikke bidra med annet enn å heie på lagkameratene dine. En må bare akseptere situasjonen, innse sin rolle og forsøke å hjelpe lagkameratene, sier 27-åringen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus